HD7870XT nagyon meleg, mit lehet tenni?
Vissza kellett raknom rá az eredeti gyári hűtést, Powercolor HD7870 Myst PCS+ kártyámra, egy ventilátor középen dupla slot. A lényeg, hogy jó minőségű Coolink ezüst pasztát raktam rá, majd szépen felszereltem. Aida64 stress tesztnél a GPU 93 fokos volt a memóriák 105 fokosak és akkor kikapcsolt a gép, majd újraindult, játékok alatt ez az érték 87 fok GPU és ugyanennyi memória. Mit tudok tenni?
2x12cme-s venti van a házban, az egyik elől, a másik hátul. A videókártya magasságában a ház oldalán van még egy venti, ami a videókártyáról kifele fújja a levegőt a házból... Mit tudok tenni, hogy 80 fok alá szorítsam a hőt?
Jól van pasztázva,és rendesen van fent a hűtő a GPU-n?
Amikor nekem volt ilyen kártyám,sose melegedett így.
Írtam a kérdésben, hogy Coolink ezüst pasztával pasztáztam újra, mivel eddig nem a gyári hűtést használtam, hanem volt egy Arctic Cooling hűtésem, de azt le kellett róla szednem, mert valamiért nem forogtak a ventilátorok.
Amúgy 2. a ház oldalának levétele segített, így csak 85 fokig melegszik, de legalább tartja!
Na és,Tahiti GPU-nál nincs semmi különös a 84 fokban.
Nekem olyan 78-80 foknál állt meg,igaz bitcoin bányászat közben,játék alatt már nem emlékszem mennyire ment fel.
"nekem is majdnem ilyen kartyam volt (HD7870 GHz E.) az is melegedet , de azert nem ennyire 75-tol nem nagyon ment feljebb jatekban"
Csak hogy az egy jóval kevesebbet fogyasztó GPU volt,jobb hűtővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!