Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van mód ellenőrizni, hogy egy...

Van mód ellenőrizni, hogy egy számítógép tápegység jól működik-e?

Figyelt kérdés

Sima ATX tápról van szó.

Műszerem nincs, max egy multiméter.

Tudom, hogy az alaplap valahogy méri a feszültséget, amit egyes programok, meg a bios is ki tudja írni. Ebből meg lehet valéahogy állapítani, hogy egy táp stabilan működik-e?

( Kaptam néhány régebbi gépet, legalábbis a legtöbb alkatrészüket. Ezekből szeretnék összerakni valamit ami stabilan működik. )

2015. nov. 10. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Multiméter elég, a szofteres méréseknek nem szabad hinni.
2015. nov. 10. 23:52
 2/4 anonim ***** válasza:

van tápteszternek nevezett cucc pl ez:

[link]

viszont ha stabil feszültséget akarsz akkor neten nézz utána az adott táp minőségének a jobb minőségű tápokról van teszt..

multiméterrel is mérhetsz ha értesz hozzá

2015. nov. 11. 00:01
 3/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#2 ez igy nem igazan ertheto

hiaba van teszt a neten a tapjarol az csak referencianak jo, vagyis az o tapja nem biztos hogy azokat az ertekeket adná (megkozelitoleg sem) foleg ha valami gond is van vele, talan nem veletlen erdekli

tehat a szakoldali teszt arra jo hogy egyeztesd a te kapot ertekeidel

bar lehet arra gondolt hogy tesztben ami stabilan szerepelt olyant vegyel majd....

kulso muszerrel mert, amivel tudod azzal (az alaplapi az nem kulso muszer)

terhelten is kelene tesztelni nem csak alapjaraton

amugy meg megrazhat az isten lehelete ha nem tudod mit csinalsz

2015. nov. 11. 08:14
 4/4 anonim ***** válasza:
ja én úgy értettem hogy azt szeretné megkérdezni hogy mennyire megbízható a tápja minőségileg..
2015. nov. 11. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!