Mikor éri meg AMD processzort venni?
Mindig írják, hogy intel játékra, amd munkára, de van 1000 meg egy munkafajta. Illetve miért nem jó AMD játékra? Illetve miért utálják sokan az AMD-t?
Ugyanolyan áru kb 50e forintos procikra vagyok leginkább kiváncsi
Én játékra és munkára is AMD-t használok.
Hatalmas kamu a jobb ez vagy az játékra vagy munkára.
Játékoknál általába a videókártya a meghatározó.
Miben látszik meg, hogy játéknál, hogy rosszabb az AMD? Milyen processzor igényes dolgok vannak egy játéknál?
Én ezeket találtam és ezek nem tűnnek túl nagy dolognak:
"amage calculations, enemy spawn points, Audio queues, collision detection, AI, saving, loading, anything that involves text, most of the UI, inputs (click, button presses, keystrokes), character and enemy statistics, "
forrás
AMD inkább használtan érdemes megvenni, 35ezer ft adják el FX 8350, persze oda 12ezer ft hűtő sem árt, és 970/990chipset lap ami 25ezer ft kezdődnek amikre lehet építeni egészen 45-50ezer ft bezárólag, persze itt is nagyon olcsón tudsz lapot venni. Tuningolni tudsz, és munkára kiváló!
Intelt használtan i5 4460 45ezer ft kezdődnek, viszont lapok hozzá 20-25ezer ft között vannak B85 chipset,+ hűtő nem kell rá mert gyári untig elég, viszont tuningolni nemtudsz és munkára is alkalmatlan.
Szóval AMD jobban megéri mert használtan árban ugyan ott vagy mintha i5 konfigot vennél de ezzel tuningolhatsz is és munkára is lehet használni.
munkara alkalmatlan az i5
erdekes
flame war ert koszonet
nyuzodtan vehetsz amd t nem tiltsa meg senki
meggyozunk hogy amd tenleg jo ahogy gondolod? mi alapjan gyozhetnenk meg?
arrol gyozunk meg hogy az intel a jobb? miert lenne jo az neked ha amd t szeretnel?
csak anyit mondok remenykedj hgy dx12 alatt haszna lesz a sok modulos felepitesu magnak, akkor jatekok alatt egy kis pluszt fog kapni eddigi teljesitmenyen felul
Nem akartam flame wart kezdeni. Igyekeztem úgy fel tenni a kérdéseket, hogy ne legyen belőle, és nem is lett.
Nem akarom, hogy meggyőzzetek, hogy az AMD jobb vagy rosszabb, csak a feltett kérdésekre voltam kíváncsi
Az AMD-vel az a baj, hogy az 8 gyenge magot tartalmaz ami 4 erős magnak felel meg.
Az intel procijai meg 4 erős magnak felelnek meg.
Tehát az AMD 8 gyengébb maggal éri el a 4 erős magot, míg az intel 4 erős magot gyárt.
Ezzel az a gond, hogy a játékok még nincsenek sok magra optimalizálva, általában 4-re. Na most ilyenkor az intelnek van 4 db erős magja, míg az AMD-nek van 8 gyenge mag, amiből kihasználásra kerül 4 gyenge mag a processzorokban, és a másik 4 ott van , és nem éppen kihasználatlanul, de nem teljes üzemen dolgozik.
Tehát játékokat általában 4 magra optimalizálják.
Az intelnek van 4 erős mag
amd-nek 8 gyenge = 4 erős maggal.
Csakhogy ilyenkor a játékok 4 magot használnak, ami AMD esetében egyenlő 4 gyenge maggal.
Persze nem azt mondom hogy nem lehet rajta játszani, mert lehet tökéletesen elviszi, de több ismerősömtől hallottam, hogy játék közben egyik percben 50 fps majd 2 mp-re 3 fps-sel ment a játék. FPS droppjai vannak az AMD-nek.
Ezen felül még eléggé melegszik és sokat fogyaszt. Elvileg majd jön a Zen család, ami sokkal jobb lesz...
Ki tudja.
nézd meg pl itt:
bár elég érdekes videó de ha igaz akkor a magok fele alszik.. bár lehet hogy a 2 magos intel proci közel 100%-on fut de kiszolgálja a vga-t ezért tartja az fps-t, az a baj láttam már pár ilyen példát és mivel jelenleg a pc portok szörnyen vannak megírva egyre rosszabb a helyzet..
AMD-nek az a baja, hogy nagyon lemaradt.
Az FM2+ APU-k ugye alapból nem túl acélosak a két moduljukkal, főleg munkára.
Az FX-ek pedig megálltak a több mint 3 éves Vishera arhitektúránál, ami a maga idejében sem tudta lenyomni az Intelt (kb Sandy Bridge szintje lehet), így évek múlva meg csak egyre nőtt a hátránya, és a fogyasztása is jóval magasabb, miközben az Intel lassan de biztosan lépeget előre (Sandy, Ivy, Haswell, Broadwell, Skylake).
Persze jól beárazva bizonyos feladatokra még megérheti, sok szálat kihasználni képes programok alatt ettől még egész jól teljesíthet, de az Intelnek nem ellenfél már, főleg játékra, ahol sokszor egy i3 is elveri a nagy FX-eket, de az i5 biztosan, i7-ről meg nem is beszélek.
Majd talán a Zen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!