Gép összeállításban segítség?
Helo!
Lassan jön a karácsony és azt gondoltuk gyerkőc kapjon egy asztali gépet. Gondolom játszani akar majd rajta meg word, excel és társai (16 éves lesz lassan).
200-300 ezer közt mit lehetne kihozni? Jelenleg semmi nincs, szóval monitor, egér, billentyűzet, hangszóró/fejhallgató is kéne.
ne kenyeztessetek el!!
150ezer mar sok is
ez mindenre eleg, mai jatekok is minimumon hd ben futni fognak (valami magasabbon is)
tobbi penzt meg szanjatok masra
Bezzeg ha nekem vettek volna szüleim ennyiért gépet...
De legalább nem a 10 éves vagy annál fiatalabb gyereknek akartok gamer gépet...
Ezt tudtam kihozni ennyiből:
Hangszórónak meg ami tetszik.
Én 2004-ben kaptam az első gépem, ami akkor is gyengének számított (kb. 14 évesen). Közös volt, 3 emberé, és napi 2 órát használhattam. Ezen minimálisat fejlesztettem saját pénzből, és ezt használtam 2013 novemberéig. Azóta elmentem dolgozni, és egy jóval gyengébb gépem van mint amit abból a pénzből kilehet hozni, de tökéletesen megvagyok vele elégedve, tudom értékelni, és büszke vagyok arra hogy saját erőből sikerült kihoznom, még akkor is ha ma már csak "alsó" kategóriásnak számít.
Tudom, nincs semmi beleszólásom, de óriási hiba egy 15 évesnek ilyen drága holmit vásárolni.
Választ kaptatok, Trevor mester küldött nektek konfigot, a saját döntésetek hogy megveszitek e neki, vagy sem. (A legnagyobb erősség a gyengeség beismerése, dacból ne vegyetek semmit)
Ha megtehetik anyagilag, miért ne? Amúgy meg nincs sok beleszólásunk a dolgokba, ő döntésük.
Hogy hasznos is legyek: Én személy szerint így vennék gépet, ha jelenleg megtehetném;
Alaplap ASROCK H97 Anniversary 1 db 22.643 Ft
Processzor INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX 1 db 52.810 Ft
Memória CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 1 db 15.577 Ft
Videókártya SAPPHIRE 11242-07-20G R9 380 4GB GDDR5 NITRO Dual-X PCIE 1 db 68.755 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 15.081 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B 1 db 21.999 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224FB/BEBE Fekete OEM 1 db 4.458 Ft
Billentyűzet + Egér COOLERMASTER Octane 1 db 12.192 Ft
Ház ZALMAN Z11 Plus fekete 1 db 19.215 Ft
Táp XFX TS Series 550W Bronze !+1 nap szállítási idő 1 db 21.622 Ft
Monitor LG 22MP57VQ-P 1 db 40.592 Ft
Összeszerelés (+1 nap): 1.905 Ft
Végösszeg
kiszállítás nélkül, extrákkal nettó 233.739 Ft
296.849 Ft - ipon.hu
#4 vagyok, csak hogy én is szót ejtsek erről a drága gépről.
Én inkább 100-150.000 forint körül vennék neki egy fejleszthető gépet, ami jelenleg egy középkategóriát képviselne, és ha gyengének érzi, tudja majd fejleszteni, de ha akar bele cumót venni, akkor azt már saját erőből és pénzből. Nem akarok beleszólni, csak még mielőtt valaki azt hinné, hogy támogatom ezt, megcáfolom.
igazából hosszú távra tervezünk, anyagilag meg nem probléma, én mérnök vagyok asszony meg fogorvos.
És 150-200 ezer körül mit ajánlanátok akkor?
arban az ajanlott ket variacio eleg jo, en az SSD set vennem,
hosszutavra nem igazan lehet ternezni, de attol fugg menyire hosszura, vga "avul el" leghamarabb szoval egy "hosszutavos" konfigban is legalabb a vga t biztosan cserelni kell, hogy pl. gta 6 ezen ultra n 40fps el megy, ellenben gta 7 mar medium on 30fps el
igaz a gta verziok fejlesztese hosszu :P igy van ido, de nem csak gta van a vilagon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!