Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ma délután elmentem a Nyomdába...

Ma délután elmentem a Nyomdába. Leejtettem a pendriveként funkcionáló mp3 lejátszómat, és többet nem csatlakozott! Mi a baja? Meg lehet még javítani?

Figyelt kérdés

Ma délután mentem a nyomdába, és leejtettem a pendrivét. 2007-ben vettem, és kétszer volt megformázva, egyszer 2008-ban, egyszer pedig 2009-ben, azóta, immáron 8 éve működik. Túlajdonképpen mp3 lejátszó, de én már jó 6 éve pendriveként hordom. Kapacitása négy giga. Képernyője van, de a gombnyomásra már 2012 óta nem reagál. Pendriveként tökéletesen funkcionált, tartós volt, jó formájú, és sok adatot lehetett rajta tárolni.

2013 óta a munkahelyemre hordom. Minden fontos adat rajta volt, mind az otthoni számítógépről, mind az irodából. Bár az utóbbi években hónapról hónapra egyre lassabb lett, és a kezdetleges 200Mb/s sebesség helyett a végén már csak 5Mb/s lett a képessége, de még mindig működött.

Két éve hordom magamban metrón, buszon, vonaton, hogy is mondjam, hozzá nőttem. Társam lett az élet folyamán. Azóta már kétszer változtattam aktatáskát, de a pendrive mindig hű maradt hozzám.

Aztán megtörtént a baleset. Hazarohantam, és csatlakoztattam mindkét gépemhez, de egyik sem ismerte fel. Ütögettem, kopogtattam, feszegettem, és ki-be dúgdostam a portba, végül azt figyeltem meg, hogy ha 5x - 7x hirtelen egymást követően bedúgom, akkor felvillan a képernyőnye, de nem történik semmi.

Nézegelődtem a Googlében, sok 2000-es, meg 2005-ös fórumon barangoltam, nem tudom, hogy a linuxos dd megoldás volna e rá?

Mert a mai pendrive adatmenés 25ft/MB elég nagy szemtelenség.

Előre is köszönöm

2015. nov. 7. 00:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha leejtetted, és azóta halott, akkor hardveres problémája van.

Innen következik, hogy szoftverrel nem fogod helyrehozni.

Vidd szervízbe.

2015. nov. 7. 00:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Hardveres probléma, ha az adatok fontosak, én házilag nem mernék próbálkozni (főleg ha nem értek hozzá), lehet hogy az USB csatlakozó és a panel (vagy hogy hívják) közt történt valami...

Szerintem a 25 FT/MB, az nem reális, nem tudom hol olvastad, az a bizonyos híres adatmentő cég azt írja a honlapján, hogy nem adatmennyiség után kell fizetni.

2015. nov. 7. 04:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha pótolhatatlan adatok voltak rajta, akkor - az ár függvényében - eldöntheted, szeretnéd -e lementeni.

Egyébként nem tanácsos Pendrive-on tartani fontos adatokat (és csak ott), mert ezeknek limitált az írása is, egyszer csak tönkremennek, valamint megvan az a "jó" tulajdonsága is, hogy olyan módon kezd meghibásodni, hogy tömörített fájlokat nem lehet kibontani, mert itt-ott megsérül.

Az, hogy évekig jól, stabilan működik, a felhasználóknak - szerintem a "hamis biztonság" illúzióját adja.

2015. nov. 7. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!