Ma délután elmentem a Nyomdába. Leejtettem a pendriveként funkcionáló mp3 lejátszómat, és többet nem csatlakozott! Mi a baja? Meg lehet még javítani?
Ma délután mentem a nyomdába, és leejtettem a pendrivét. 2007-ben vettem, és kétszer volt megformázva, egyszer 2008-ban, egyszer pedig 2009-ben, azóta, immáron 8 éve működik. Túlajdonképpen mp3 lejátszó, de én már jó 6 éve pendriveként hordom. Kapacitása négy giga. Képernyője van, de a gombnyomásra már 2012 óta nem reagál. Pendriveként tökéletesen funkcionált, tartós volt, jó formájú, és sok adatot lehetett rajta tárolni.
2013 óta a munkahelyemre hordom. Minden fontos adat rajta volt, mind az otthoni számítógépről, mind az irodából. Bár az utóbbi években hónapról hónapra egyre lassabb lett, és a kezdetleges 200Mb/s sebesség helyett a végén már csak 5Mb/s lett a képessége, de még mindig működött.
Két éve hordom magamban metrón, buszon, vonaton, hogy is mondjam, hozzá nőttem. Társam lett az élet folyamán. Azóta már kétszer változtattam aktatáskát, de a pendrive mindig hű maradt hozzám.
Aztán megtörtént a baleset. Hazarohantam, és csatlakoztattam mindkét gépemhez, de egyik sem ismerte fel. Ütögettem, kopogtattam, feszegettem, és ki-be dúgdostam a portba, végül azt figyeltem meg, hogy ha 5x - 7x hirtelen egymást követően bedúgom, akkor felvillan a képernyőnye, de nem történik semmi.
Nézegelődtem a Googlében, sok 2000-es, meg 2005-ös fórumon barangoltam, nem tudom, hogy a linuxos dd megoldás volna e rá?
Mert a mai pendrive adatmenés 25ft/MB elég nagy szemtelenség.
Előre is köszönöm
Ha leejtetted, és azóta halott, akkor hardveres problémája van.
Innen következik, hogy szoftverrel nem fogod helyrehozni.
Vidd szervízbe.
Hardveres probléma, ha az adatok fontosak, én házilag nem mernék próbálkozni (főleg ha nem értek hozzá), lehet hogy az USB csatlakozó és a panel (vagy hogy hívják) közt történt valami...
Szerintem a 25 FT/MB, az nem reális, nem tudom hol olvastad, az a bizonyos híres adatmentő cég azt írja a honlapján, hogy nem adatmennyiség után kell fizetni.
Ha pótolhatatlan adatok voltak rajta, akkor - az ár függvényében - eldöntheted, szeretnéd -e lementeni.
Egyébként nem tanácsos Pendrive-on tartani fontos adatokat (és csak ott), mert ezeknek limitált az írása is, egyszer csak tönkremennek, valamint megvan az a "jó" tulajdonsága is, hogy olyan módon kezd meghibásodni, hogy tömörített fájlokat nem lehet kibontani, mert itt-ott megsérül.
Az, hogy évekig jól, stabilan működik, a felhasználóknak - szerintem a "hamis biztonság" illúzióját adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!