Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 16 gb memória meddig elég...

16 gb memória meddig elég gamer gépbe?

Figyelt kérdés
2015. nov. 6. 09:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Most az a baj,hogy i7-em van? Hát nem baj mert örülök neki!

Igen is használják win10. Néha megnézem használja!!! Nem minden játék de sok igen!!! Pl gta 5 is belenyal a 6.5 be.

Vagy a advanced warfare is. 7 fölött is láttam már.

2015. nov. 6. 10:03
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

A mai játékok mindegyikének elég 8gb ram.

Egy i5-4460 bőven elég lett volna egy gamer konfigba, az i7 felesleges pénzkidobás ha nem renderelsz, vagy streamelsz, stb ilyen folyamatok.

2015. nov. 6. 10:03
 13/20 A kérdező kommentje:
meg kell az i7 aki mást mond csak olvasott róla. Én itt ülök előtte ,és látom kell bele volt i5 3570 K procim is. Igen van különbség! Több az fps is ugyan azzal a vga-val. Akár hihető akár nem! Na de már a vga is cserélve lett azóta! Igazából csak az a kérdés meddig húzom 16 gigával. Elég 6-7 évig???????????
2015. nov. 6. 10:07
 14/20 A kérdező kommentje:
"Meg" Első szó kis betű bocsi.
2015. nov. 6. 10:09
 15/20 A kérdező kommentje:
12-es amúgy nem csak játszom a géppel.
2015. nov. 6. 10:10
 16/20 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom miért agódsz, amikor majd igényli már akkor veszel bele 2x4gb ramot.
2015. nov. 6. 10:32
 17/20 anonim ***** válasza:
16GB biztosan sokáig elég lesz (ma még 8 is elég). Amikor már 16GB kevés lesz játékra (ez szerintem legalább még 5 év), addigra ez a gép már könnyen elavult lesz. Itt van már a DDR4, 5-6 év múlva már lehet, hogy a DDR5 fog kopogtatni az ajtón, lesz SATA4 csatlakozó vagy valami modernebb, 1GB/s feletti SSD meghajtók is hétköznapiak lesznek és a processzorok felépítése is fejlettebb lesz meg ott fog figyelni a 8 vagy akár a 16 fizikai mag. Az akkori grafikus kártyák kategóriánként 2x-3x erősebbek lesznek, mint a maiak. Mi lesz akkor egy 4770K meg a DDR3 memóriás gép mondjuk egy mai felső kategóriás videokártyával (nem sok és a fejlesztése egyenlő lesz egy teljes gépcserével). 5-6 éve is elég jó volt még 4GB RAM, egy Core 2 Quad meg egy HD5850 videokártya. Ahhoz képest, hogy az utóbbi években már nem ment olyan nagy léptékben a fejlesztés ezek ma már alig belépő szintet tudnak játékos szemmel. 5-6 év múlva lesz még pár gyártástechnológiai fejlesztés meg új architektúrák, amik akár komolyan átrajzolhatják a modern PC fogalmát és a maiakat nyugdíjba küldik. Nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de 16GB RAM biztosan még évekig elég lesz. Én 4 éve vettem a 8GB-t és akkor még kérdezték is, hogy minek annyi. Most már néhány játéknál 6GB fölé is ment a mutató azaz idővel szükség is lett rá, de még mindig elég a 8GB. Jövőre szeretnék 16GB-t (DDR4), amivel terveim szerint szintén legalább 5 évet szeretnék kihúzni (a többit meg majd meglátjuk).
2015. nov. 6. 11:02
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi 17-es ment a zöld! Sajnos most tudok csak fejleszteni. Utána sajnos évekig semmit! Egyéb okok miatt! Azért akarom most megerősíteni az alapokat! Hogy elég legyen pár évig mindenre.
2015. nov. 6. 12:02
 19/20 Trevor. ***** válasza:
Az a baj, hogy a számítástechnikában nem lehet előre tudni, hogy mikor lesz valami komolyabb előrelépés, mikor érdemes és mit fejleszteni, hogy évekig elég legyen. Én tavaly decemberben bővítettem 4gb ramról 8gb-ra, de azt is csak az új játékok miatt (pl. Gta5, ami nálam win7 alatt megevett 6,7gb ramot). A 2014-es játékoknak elég volt 4gb is, ha csak a játék futott és nem ment a háttérben semmi. Nekem 8gb most bőven elég, még ezt sem használják ki a legújabb játékok. Szóval 16gb még jó sok évig elég lesz.
2015. nov. 6. 13:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha azt válaszoltad volna, hogy RAMDISK-et akarsz a gépbe, akkor egy szavam sem lenne.

Most megmondom, hogy két év múlva - hacsak nem nőssz ki addig a "gamwer" korszakodból - a fene meg fog enni az aktuálisan leggyorsabb DDR4 memóriákért és az akkor éppen divatos platformért.

2015. nov. 6. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!