Gamer gépet vásárolnék. Megfelelő így? Új vagyok a dologban!
Már jó ideje szemezgetek a PCX.Hu oldalával.Próbáltam a pénztárcámhoz legbarátságosabb egyben legjobb teljesítményű,minőségi hardwereket kiválogatni. Utána olvastam sok dolognak. De nem vásároltam még ilyen összegben még soha sem Számítógépet. Feleslegesen viszont pénzt nem szeretnék ki dobni az ablakon, hogy van jobb is és olcsóbb is. Ezeket a komponenseket lestem ki. Szerinted/tetek passzol? Mennyire jó ez az össze állítás? Esetleg ha valamely hardwert te is használod és vannak tapasztalataid kérlek írd le. A következők... :
ALAPLAP.: -Asus M5A97 R2.0
- Asrock 970 EXTREME3
-Gigabyte 970A-UD3P
Sajnos választani nem igazán tudok. Mindhárom alaplapról olvastam jókat s rosszat is. :/ Melyiket válasszam?
CPU.: -AMD FX-6300
Ezen gondolkodtam s erre esett a választásom.
RAM.: - Corsair 4GB DDR3 1600MHz
Egyenlőre elég lenne számomra 4 gb.. a későbbiekben majd fejleszteném.. Csak menjen :D
VGA.: - MSI R7 370 GAMING 4G
Ezen agyalok sokat, nagyon sok felé látom külföldi Youtubereknél, s sokat olvastam is róla csupa jó hangzik el.. de viszont soha sem volt MSI videókártyám.. azon belül AMD VGA-m..
Jó választás? Esetleh ebben az árban valami jobb?
TÁP.: -Thermaltake 530W Smart SE SPS-530M
Moduláris, jó hatásokú,és olcsó.
Megbízható?
Ház az meg még mellékes.. :/ HDD van és DVD meghajtó is.
Mennyire jó ez a válogatás? Elegek egymáshoz a komponensek? KÉRLEK SEGÍTSETEK.
Ellőre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Felmerül még 1 kérdés, mennyire kell fejleszthető gép? Ha elöregszik megint egyben akarsz új gépet venni, vagy most valamiből gyengébbet raksz bele és 1-2 éven belül cserélsz benne alkatrészeket? Ha fejlesztenéd, kb mennyit szánnál rá és mennyi idő alatt?
Rossznak nem rossz, ezt leszögezem.
Viszont ha fejlesztenéd később, akkor talán jobban járnál egy ilyennel, ahol később a processzort lecseréled (pl i5 4460-ra, esetleg i3-ra stb):
Asrock B85 PRO4 alaplap 12+24 hó gar.
Asus GTX950 2GB DDR5 GTX950-M-2GD5 videokártya 12+24 hó gar.
Intel Pentium G3420 processzor 12+24 hó gar.
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória 12+24 hó gar.
Super Flower 450W SF-450P14HE tápegység 12+48 hó gar.
Összesen: 120 639 Ft
Házhoz szállítással PCX-ről.
Igazából rakhatsz össze AMD-set is, de oda kell egy külön proci hűtő, az 10k, az alaplap jóformán ugyan annyi (ha normálisat veszel) mint az olcsóbb, de megbízható B85-ös lapok intelhez.
Illetve én a GTX 950-et ajánlom inkább, valamivel több FPS-t hoz játékokban és kevésbé hajlamos az fps dropra.
MBO: MSI H81M-P33
CPU: i3-4170
RAM: Kingston 8GB 1600MHz HyperX Fury Kék
VGA: Gigabyte GTX950 2GB WF
PSU: EVGA 430W
Összesen: 120 ezer Ft.
Olcsó szép és jó ház mATX méretben Zalman ZM-T4.
Super Flower 450W
Gigabyte B85M-D3H
G3258 (+Raijintek Themis)
2x4gb 1600 crucial ballistix
Gigabyte GTX950 2gb WF2OC
Ez kb. 125E pcx-en kiszállítva. Jobbat nem tudsz ennyi pénzből. A procit simán felhúzhatod 4,5Ghz-re, ki fog szolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!