Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy HP Pavilon DV-9000es laptopom. Dögledezett benne a HDD,rá is vizsgáltam 20%-ot jelzett, ezért vettem bele egy másik winyót. A laptop satás! Nos belekerült a használt (nekem még új) pár órát használt winyó, elkezdem telepíteni a windowst ami sokkal lassabban ment fel mint eddig. Vagy mindig megakadt és abbamaradt a telepítés. Ezért rádugtam asztali pc-mre egy átvizsgálásra 100% ot ír. Persze formáztam is. Vissza laptop formázás windows telepítés elött. Ismét hosszabb idő alatt de felment a windows. Fontosabb dolgok feltelepítése után egy újraindítás. Na innentől kezdve fenti jobb sarokban fehér vonal villog, várok, de semmi nem történik. Kikapcs ujra be , ugyan ez a szitu. Na akkor bekapcs újra boot menü, 2 választási lehetőség. Cd/dvd

És a Hard disk.. Rá a hard diskre egyből elkezdett tölteni a windows na ez is hosszabbra nyúlott a szokottnál , de betöltött.. Windows előkészítése stb.. Ami már ugye egyszer megtörtént ... Na szóval bejutottam a windowsba hdd ellenőrzés. 100% os hibamentes. kérdés mi a probléma hogy nem boot-ol-ja be a hdd-t avagy csak nehezen? Másik hdd-vel ilyen gond nem volt, de ki kellett cserélni mert már fagyott miatta az egész rendszer. Mind2 hdd satás , ami benne volt hdd azon sem volt jumper ezért erre sem tettem. Biosban nem sok választási lehetőség van. Sőt semmit nem tudok választani a boot résznél sőt nagyon seholsem. Hogy tudom ezt a problémát megoldani?

2015. nov. 5. 02:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A SATA eszközöket nem kell jumperelni. (Nem is lehet)

Nézd meg a BIOS-ban, hogy a SATA nativ mód engedélyezett-e.

[link]

2015. nov. 5. 07:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Az a baj nincs ilyen a biosban. Visszatettem a régi 20%-os HDD-t azzal egyböl betöltött a windows és gyorsan is az újjal nagy nehezen bebootol és lassan tölti be a windows-t
2015. nov. 5. 12:14
 3/13 A kérdező kommentje:

HDD Seagate 2,5 momentus Thin 500GB 5400 16MB SATA2

Ez az új Winchester, ez esetleg nem lenne jó windows-hoz? Ha mégsem akkor milyen kellene? mekkora fordulatú minimum?

2015. nov. 5. 12:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Pedig ez a DV-9000 laptop BIOS-a. A merevlemez pedig teljesen jó.

2015. nov. 5. 12:47
 5/13 anonim ***** válasza:
#2 Esetleg próbáld meg klónozni a régi vinyót.
2015. nov. 5. 13:39
 6/13 A kérdező kommentje:
nem értek a régi vinyó klónozásához sőt fogalmam nincs hogy hogy kell, meg azt sem értem még mindig hogy miért boot-olja be nehezen a windowst és jön be lassan ezzel a winyóval. a 20%-os winyóval egyszerre pillanatok alatt betölt a windows. de erre még nehezen is ment fel egyszerűen nem értem hogy miért van ez .
2015. nov. 6. 01:05
 7/13 A kérdező kommentje:

egyépként nekem a biosban : System configuration :

Languange

Button sound : Enabled

Virtualization technology : Disabled

processor C4 state : Enabled

Boot Options

Notebook hard drive (ezt most állítottam 3. helyről 1. helyre )

Usb Floppy

Atapi cd/dvd rom drive

USB diskette

Usb Hard drive

network adapter van

másik vinyónál ugy volt h az atapi cd/dvd volt első helyen a notebook hard drive meg a 3. helyen.

felcseréltem őket most így kapásból betölt de még a betöltés után mindig több percig sötét a kép majd utána irja ki hogy üdvözöljük

2015. nov. 6. 01:22
 8/13 A kérdező kommentje:
de ha már itt tartunk ugyan ez a laptopnál win8.1 esetében 1-2 napig jó a wifi. utána lehetetlen csatlakozni más hálózatra. win7nél nem volt ez a probléma, van egy program ami a wifi kártyáoz van , azt viszint minden indítás után meg kell nyitni vagyis az is csak tölt és csak utána lehet csatlakozni a hálózathoz. ezt a probléémát kiküszöbölni hogy lehetne?
2015. nov. 6. 01:27
 9/13 anonim ***** válasza:

A klónozás annyit tesz, hogy a rendszert újratelepítés nélkül változatlan formában átmásolod egy új adathordozóra. Így megmarad az összes beállításod.

[link]

Ha megnézed a laptopod támogatási oldalát, ott láthatod, hogy az utolsó támogatott op.rendszer a Vista volt. Innen elkezdve szerencse dolga, hogy az újabb rendszerek hajlandók-e hiba nélkül működni, vagy kisebb nagyobb, de mindenképpen bosszantó problémák ütik fel a fejüket.

Még azt tudom elképzelni, hogy a mondjuk 100 GB-os eredeti merevlemez indításkori ellenőrzése lényegesen rövidebb ideig tart, mint az 500 GB-osé.

Ha ez az ok, akkor segítene, ha kétfelé partícionálnád a meghajtót úgy, hogy a rendszer számára az eredeti HDD méretének megfelelő helyet hagynál.

2015. nov. 6. 07:33
 10/13 anonim ***** válasza:

A "Diagniostics" fülön kellene lennie egy "hard disk self test" opciónak.

Azon nem lehet állítani valamit?

2015. nov. 6. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!