Mi lehet a gond?
Sziasztok! Van egy HP Pavilon DV-9000es laptopom. Dögledezett benne a HDD,rá is vizsgáltam 20%-ot jelzett, ezért vettem bele egy másik winyót. A laptop satás! Nos belekerült a használt (nekem még új) pár órát használt winyó, elkezdem telepíteni a windowst ami sokkal lassabban ment fel mint eddig. Vagy mindig megakadt és abbamaradt a telepítés. Ezért rádugtam asztali pc-mre egy átvizsgálásra 100% ot ír. Persze formáztam is. Vissza laptop formázás windows telepítés elött. Ismét hosszabb idő alatt de felment a windows. Fontosabb dolgok feltelepítése után egy újraindítás. Na innentől kezdve fenti jobb sarokban fehér vonal villog, várok, de semmi nem történik. Kikapcs ujra be , ugyan ez a szitu. Na akkor bekapcs újra boot menü, 2 választási lehetőség. Cd/dvd
És a Hard disk.. Rá a hard diskre egyből elkezdett tölteni a windows na ez is hosszabbra nyúlott a szokottnál , de betöltött.. Windows előkészítése stb.. Ami már ugye egyszer megtörtént ... Na szóval bejutottam a windowsba hdd ellenőrzés. 100% os hibamentes. kérdés mi a probléma hogy nem boot-ol-ja be a hdd-t avagy csak nehezen? Másik hdd-vel ilyen gond nem volt, de ki kellett cserélni mert már fagyott miatta az egész rendszer. Mind2 hdd satás , ami benne volt hdd azon sem volt jumper ezért erre sem tettem. Biosban nem sok választási lehetőség van. Sőt semmit nem tudok választani a boot résznél sőt nagyon seholsem. Hogy tudom ezt a problémát megoldani?
A SATA eszközöket nem kell jumperelni. (Nem is lehet)
Nézd meg a BIOS-ban, hogy a SATA nativ mód engedélyezett-e.
HDD Seagate 2,5 momentus Thin 500GB 5400 16MB SATA2
Ez az új Winchester, ez esetleg nem lenne jó windows-hoz? Ha mégsem akkor milyen kellene? mekkora fordulatú minimum?
Pedig ez a DV-9000 laptop BIOS-a. A merevlemez pedig teljesen jó.
egyépként nekem a biosban : System configuration :
Languange
Button sound : Enabled
Virtualization technology : Disabled
processor C4 state : Enabled
Boot Options
Notebook hard drive (ezt most állítottam 3. helyről 1. helyre )
Usb Floppy
Atapi cd/dvd rom drive
USB diskette
Usb Hard drive
network adapter van
másik vinyónál ugy volt h az atapi cd/dvd volt első helyen a notebook hard drive meg a 3. helyen.
felcseréltem őket most így kapásból betölt de még a betöltés után mindig több percig sötét a kép majd utána irja ki hogy üdvözöljük
A klónozás annyit tesz, hogy a rendszert újratelepítés nélkül változatlan formában átmásolod egy új adathordozóra. Így megmarad az összes beállításod.
Ha megnézed a laptopod támogatási oldalát, ott láthatod, hogy az utolsó támogatott op.rendszer a Vista volt. Innen elkezdve szerencse dolga, hogy az újabb rendszerek hajlandók-e hiba nélkül működni, vagy kisebb nagyobb, de mindenképpen bosszantó problémák ütik fel a fejüket.
Még azt tudom elképzelni, hogy a mondjuk 100 GB-os eredeti merevlemez indításkori ellenőrzése lényegesen rövidebb ideig tart, mint az 500 GB-osé.
Ha ez az ok, akkor segítene, ha kétfelé partícionálnád a meghajtót úgy, hogy a rendszer számára az eredeti HDD méretének megfelelő helyet hagynál.
A "Diagniostics" fülön kellene lennie egy "hard disk self test" opciónak.
Azon nem lehet állítani valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!