Milyen monitort vegyek?
Sziasztok!
Már vagy 10 éve egy 1280x1024 felbontású monitort használok, nem rég vettem új gépet, szóval gondoltam már ideje lenne váltani. Sajnos a gépre sok ment, szóval szűkös a keret.. maximum 40-45 ezerért szeretnék egy FullHD felbontású monitort.
Nézegettem iPon/PCX-en a monitorokat, de nem tudom, hogy melyik lenne jó választás.
Mikre figyeljek monitor vásárlásnál?
Pl. legyen-e rajta HDMI / VGA csatlakozás,
milyen panel típus legyen.. ilyenekre gondolok. Írhattok csak szempontokat / konkrét monitor típust is.
Játékhoz, filmezéshez kell. Előre is köszönöm.
Én is ilyen árkategóriában nézegetek magamnak monitorokat.
Jelenleg ez tűnik nálam a befutónak: [link]
Amire figyelj, hogy legyen DVI-D vagy HDMI, Full HD-ra nem elég a D-Sub, mert nem lesz szép éles a kép. IPS panel jobb, mint a TN.
Attól függ honnan nézed. Ha gép előtt ülve nézel filmet, játszol, akkor - kompromisszummal, de nagyobb monitort tudsz venni TN panellel ennyi pénzből. Ellenben az IPS (főleg az AH-IPS) mindenhonnan gyönyörű színeket ad. A panel miatt ez drágább, de sokkal élvezhetőbb.
Törekedj a minél kisebb válaszidőre. Ez átlagban 5ms, de itt kis eltérés is (lefelé) már nagy különbséget tud okozni.
A HDMI/VGA kérdésről egyedül te tudsz érdemben dönteni a hardvereid ismeretével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!