Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mely gyártók mely gép alkatrés...

Mely gyártók mely gép alkatrészeknél és perifériáknál jók? (Pl. : Alaplap: Asrock, asus)

Figyelt kérdés
2015. okt. 28. 19:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Konkrétan melyik perifériára vagy hardverre vagy kíváncsi? Mert erről könyvet, vagy kisdoktorit lehetne írni!
2015. okt. 28. 19:38
 2/6 A kérdező kommentje:

Periféria: egér,hangfal,monitor,billentyűzet

Hardver:alaplap,vidikari,táp,hdd,ram

2015. okt. 28. 19:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Lényegi különbség nincs, mert az interfészek ugyanazok. Sőt! Hátrányt jelent az adott cégnek, ha nem használja ki jól, így mindegyik a szabványos eszközökre törekszik.

Nekem pl.:

GigaByte alaplapom van

ASUS videókártyám

Nem a gyártót néztem, hanem hogy mit tud az adott eszköz.

2015. okt. 28. 19:41
 4/6 Lord Hidan ***** válasza:

alaplapban nekem tök mind1 milyen márka azt nézem amit tud

videókártyában ha van akkor sapphire ( csak amd-nél van) vagy msi. asus-t semmiféleképp nem vennék főleg strixet

tápból fsp, xfx, super flower, seasonic, corsair

cooler mastert soha a büdös életbe többször

hangfalból nekem genius van már vagy 8 éve megvan és ugyan olyan mint mikor vettem nincs problémám vele

2015. okt. 28. 19:54
 5/6 Trevor. ***** válasza:

Én így vagyok ezekkel:

alaplap: Asus

videokártya: ha AMD, akkor Sapphire, ha Nvidia, akkor Asus

hdd: tökmindegy, mostani WD10EZEX-el meg vagyok elégedve

táp: mindegy, csak minőségi legyen. Bár a legjobb egy Seasonic lenne

RAM: Kingston (Hyperx)

ház: abszolút dizájn és kialakítás, gyártótól teljesen független

2015. okt. 28. 20:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet egyértelműen meghatározni.

Alaplapnál nagyon sok függ az adott foglalattól,és a bele tervezett processzortól,de ott is inkább az adott típus számít a paraméterei miatt,mintsem a márka.

Az EVGA például egy feltörekvő márka,míg az ABIT-ot kerülni szokták sokan.

RAM-ból a Kingston a mainstream márka,ezen belül a legegyszerűbb kommersz 1333/1600MHz-től egészen a hatalmas hűtőbordával szerelt 2133MHz vagy afeletti RAM-okig van választék.Itt is a felhasználás is számít némiképp.

Elismert népszerű márkák itt is a Geil,G.skill,Corsair stb is,meg vagy egy tucat amiket nem soroltam.

HDD-ből a legnépszerűbb a WD Blue és a Seagate Barracuda széria,de az olcsóbb Toshiba-val sincs gond.

Hitachi és Samsung HDD-ket már nem kapni manapság,de azok is jó darabok voltak még a közelmúltban.

Videokártyából meg főleg a választék és a pénztárca szab határt.

Illetve még a garancia,mert például hiába gyárt az XFX nagyon jó kártyákat,de itthon csak 1 év garanciát ad rájuk.

A Tul Corp. márkái is kiválló kártyákat gyártanak (Club3D,Powercolor,VTX3D).HIS is komoly hűtéseket tud készíteni a kártyáira.

De ugyanakkor az itthoni népszerűbb márkákból is vannak gagyibb szériák,mint pl volt a Sapphire HD7790,vagy az Asus 280X,vagy kicsit régebben voltak panaszok az MSI ventik éllettartamára,meg volt nagy divat kerülni a Gigabyte kártyáit is.

Tápból pedig kevésbé a márkát,inkább a belső elektronika gyártóját,és sok esetben annak a típusát.

Talán a Seasonic az egyetlen mint márka,ahol az egyikkel táppal se foghatsz mellé nagyon,vagy az FSP az olcsóbb kategóriákban.

Chieftec,Coolermaster,Thermaltake,Corsair stb nagy márkáknak is tucatszám vannak megkérdőjelezhető minőségű tápjai.

Házból a minőség az árral nagyjából egyenesen arányosan növekszik,bár akadnak gyártók,akik inkább a külsőre mennek,mint a minőségre,ilyen például az Aerocool.

Évekig lehetne vesézgetni meg boncolgatni.

2015. okt. 28. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!