Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdv! Miért nem tudom elinditan...

Mongoosteam kérdése:

Üdv! Miért nem tudom elinditani a gépem? Folyton újraindul! Ötlet valakinek? Ez egy PC

Figyelt kérdés
Olyan problémám lenne hogy nemrég elkezdtem egy új gépet össze rakni nem tudok vele szó szerint semmit csinálni. Bekapcsolom és bejön a logó és ennyi billentyűre nem reagál ha kötök rá másikat arra sem! minden be van normálisan kötve! minden új benne! HDD, DVD, RAM, Videókártya,
2015. okt. 27. 20:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Szépen írd le az alkatrészeket, processzor pontos típusa, vga, alaplap, ram, tápegység
2015. okt. 27. 20:38
 2/18 anonim ***** válasza:
Használj PS2-es billentyűzetet, a telepítés idejére.
2015. okt. 27. 20:45
 3/18 A kérdező kommentje:

alaplap: gigabyte ga h55m s2h

proci: I3 proci( 2.80 GHz

VGA : integrált / VGA2: asus radeon hd5450

Ram: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 (HX316C10F/4)

DVD: Samsung SH-224FB/BEBE SATA DVD író fekete OEM

HDD: 500GB Toshiba 3.5" SATAIII 32 MB cache winchester (DT01ACA050) ( tesztelve az üzletből ma)

2015. okt. 27. 20:45
 4/18 anonim ***** válasza:
Milyen a tápegység? Kritikus tényező, mely okozhatja ezt a hibát, ezért kértem, hogy azt is írd le.
2015. okt. 27. 20:46
 5/18 anonim ***** válasza:

Amíg nem telepíted az operációs rendszert, nem biztos hogy tudod használni az USB-s billentyűzetet.

Ez nem hiba, hanem sajátossaág.

Köss rá egy PS2-est.

2015. okt. 27. 20:56
 6/18 A kérdező kommentje:

1. 420 wattos új tápegység!

2. DVD-re kiirtam a win 7-et de nem tudok bootolni!

DEL-re reagál és utána nyomjak entert( de entert nem is érzékeli)

3. Memoria teszt - ok és többi meg nincs.

HDD -t meg semmit nem jelez de ha segít akkor lefotozom a képernyőt és megosztom veletek!

2015. okt. 27. 21:03
 7/18 A kérdező kommentje:

Itt a kép! Ennyit csinál . De mikor ujra indul akkor mar folyamatosan nyomnom kell del-t különben nem érzékeli. Es kb ujra is indul magátol

[link]

2015. okt. 27. 21:16
 8/18 anonim ***** válasza:

A mai modern rendszerek már az usb-s eszközöket is egyből felismerik.

A tápegységed ha gagyi (hkc, m-tech és társai) akkor elégtelenek lehetnek a géped kiszolgálásához.

Mindenesetre első körben vedd ki a vga-t és az alaplapi integrált kimenetre dugd rá a monitort. Az i3 (gondolom 3220t lehet a 2,8-as kivitelből ítélve) tartalmaz intel HD megjelenítőt.

Ha azzal megy, akkor a táp a bajos. Minőségi kell a gépbe.

Ha azzal sem megy, akkor ellenőrizd a 4 tűs cpu tápcsatlakozót, a 24 tűs alaplapi tápcsatlakozót, vedd ki a ramokat és helyezd őket vissza, illetve ellenőrizd, hogy helyesen van e lezárva a cpu.

Illetve van még egy bibi. Megnéztem az alaplapod processzor támogatási listáját, de ez az intel i3 nem szerepel benne. Ez is lehet a bajok forrása:

[link]

Nincs cpu támogatás az alaplap biosában, mivel FCLGA1155 socketes az i3 és LGA1156 s ocketes az alaplap.

2015. okt. 27. 21:54
 9/18 Komplikato ***** válasza:

Táp.

A következő esetek lehetnek:

1. Haldoklik a táp. Ha új, erre kicsi az esély.

2. Túlmelegszik a táp, ez szintén ritka ha csak nem az 1-es pont áll fenn, de nem lehetetlen.

2. Túl kicsi, gyenge a táp a géphez képest. Itt jön az, hogy nem márkás tápnál a ráírt értékek kamuk.

3. Ez kevésbé ismert dolog, túl erős(!) a táp. Ilyenkor van az a furcsaság, hogy ha a táp pl. 450W, de az egész rendszer fogyasztása túl kevés, mondjuk csak 45-50W, akkor leáll. Nincs infóm róla milyen felépítésű tápoknál csinál ilyet.

Azt gondolom az alaplapon csináltál CMOS cleart, ahogy azt frissen összerakott gépeken alap?

Egyébként az a szegény Radeon minek bele? Ha jól tévedek az i3-ba integrált már tid annyit ha nem többet.

2015. okt. 28. 08:04
 10/18 anonim ***** válasza:
9: valószínűleg az alaplap által nem támogatott socketes processzor lesz a ludas
2015. okt. 28. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!