Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A számítógép lefagy ha a...

Kacsaf kérdése:

A számítógép lefagy ha a szoba hőmérséklete megváltozik. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Ha elkezdem befűteni a szobát, a számítógép kékhalált jelez és kiírja a "dpc watchdog violation" nevű hibát. Gondolom nem szoftveres probléma lesz, mert win7 és win 8.1 alatt is ugyanúgy beszarik a rendszer. A kérdés az hogy melyik hardvereszköz érzékeny ennyire a hirtelen hőmérsékletváltozásra.
2015. okt. 25. 16:09
 1/3 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Két dolgot tehetsz (szerintem) :

1. Teszteled az eszközöket, pl úgy hogy nézed a hőmőrsékletetüket, illetve blue screen esetén (ha készül minidump file - beállitható, hogy készüljön) a bluescreen viever programmal meg tudod nézni, melyik driver okozza a gondot : [link]

2. Googlénak beirod : dpc watchdog violation : [link]

Nos az első és második találat a következőt javasolja :

2.1 SSD frimeare frissitése (ha van a rendszeredben ssd): [link]

2.2 A power gomb működésének beállitása a vezérlőpultban : [link]

Sok sikert.

üdv.

2015. okt. 25. 16:22
 2/3 anonim ***** válasza:
nem melegszik véletlen túl?
2015. okt. 25. 18:00
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, kipróbálom mielőbb. A túlmelegedést nem tartom kizártnak, de érdekes módon pl nyáron, amikor folyamatosan meleg van a szobában, akkor nem problémázik. A változásokra érzékeny. Portalanítva is lett kompresszorral, de nem használt neki.

Én is kigúgliztam a DPC_WATCHDOG_VIOLATION hibát, frissiteni is próbáltam, de a windows szerint naprakészek a drivereim. Meglátjuk mit tudok összehozni.

2015. okt. 26. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!