A processzor miatt fagyhat a gépem?
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudom eldönteni pontosan miért fagyhat a gépem. Én a procira gyanakszok, de lehet az alaplap is, vagy épp a táp... Vagy épp fogalmam sincs.
A lényeg, ha felhúzom a procit 3500mhz-re
akkor egy jó 5-10perc után lefagy. Általában ilyenkor 30 fokos szokott lenni. Hűtőm egy (Cooler Master Blizzard T2)
Videókártya beállítás:
Gépem:
Operációs rendszer
Windows 8.1 Pro 64-bit
CPU
AMD FX-6300 17 °C
Vishera 32nm technológia
RAM
8,00GB Dupla-csatorna DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)
Alaplap
ASUSTeK Computer INC. M5A78L-M LX (AM3R2) 34 °C
Grafika
L1718S (1280x1024@60Hz)
1024MBATI AMD Radeon HD 6800 Series (Gigabyte) 43 °C
Tároló
465GB Seagate ST500DM002-1BD142 ATA Device (SATA) 32 °C
931GB Western Digital WD Ext HDD 1021 USB Device (USB (SATA)) 37 °C
Optikai meghajtók
Optiarc DVD RW AD-5280S ATA Device
Audió
AMD High Definition Audio Device
Szóval tippeket szeretnék kérni tőletek. Köszönöm! :)
Nem bírja alapfeszen a tuningot.
De abban az alaplapban örülj, ha gyári órajeleken működik.
Nem bírja azt az órajelet azon a feszültségen. Megoldás: Felejtsd el az AMD Overdrive CPU részét, semmi jó nem származik belőle, ha azzal nyúzod a processzort. Erre van a Setup (BIOS). Ott állíthatod a feszültséget is, de azzal nagyon óvatosan kell bánni, ha nem akarod hazavágni az egészet. Előtte inkább olvass utána alaposan.
Egyébként miért akarod túlhajtani? Ebben a gépben a leggyengébb pont a videokártya.
Pusztán kíváncsiságból, hogy mit tud.. amióta megvettem nem próbáltam felhúzni.
Ahogy így elnéztem ha felhúzom a procit az +15fps játékoknál. Azért az néha nem árt :)
Egyébként ha alaplapot cserélek akkor az megoldja a problémát? Ilyenre gondoltam: [link]
Utána meg majd egy jobb vidikait, de arra még nincs keret.
Azzal a lappal már tudnál rendesen tuningolni, amit linkeltél Asus M5A97 EVO R2.0-val. Milyen processzorhűtőd van?
Videokártyát nyugodtan tuningolhatsz Catalyst-ből (bár arra is én jobban szeretem az Msi Afterburnert használni), de processzort csakis BIOS-ból tuningolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!