Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudnám törölni a HDD...

Hogy tudnám törölni a HDD jelszavam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár éve véletlenül (tudom, hülye vagyok, lehet röhögni) jelszót állítottam be a merevlemezemre. Azóta mikor bekapcsolom a gépet, először mindig be kell gépelnem ezt a jelszót, ha el akarom indítani az oprendszert ( OS újratelepítés nem old meg semmit ugye) Kérdésem az lenne, hogyan tudnám törölni a jelszót? BIOS-ban nincs ilyen opció, az a vicces, csak módosítani tudom, törölni nem. Ha csak simán entert ütök be a módosításnál, azt pedig nem engedi. BIOS frissítés is volt már. Próbálkoztam a HDD Unlock-kal is, sikertelenül. Mit lehetne ilyenkor tenni?
2010. márc. 16. 17:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bogy, elfelejtettem írni, hogy ráadásul laptopom van.
2010. márc. 16. 17:47
 2/13 A kérdező kommentje:
gy=cs, teljesen hülye vagyok már :)
2010. márc. 16. 17:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Pedig a BIOS-ban kell. Lehet, h először kéri a régi jelszót, utána az újat. Újnak csak sima Entert kell ütni, ahogy csináltad. Nincs esetleg választási lehetőség, hoy mikor kérje a jelszót? Full rendszervédelem, vagy csak BIOS védelem.
2010. márc. 16. 21:02
 4/13 A kérdező kommentje:

Én próbálkoztam...de azért nagyon nem mentem bele, nem akartam belenyúlkálni a BIOSba, nem értek hozzá...

itt egy kép viszont az adott menüről, hátha így több kiderül a dologból:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. márc. 16. 22:02
 5/13 anonim ***** válasza:
Change [ENTER] Jelenlegi jelszó [ENTER] nem irsz be semmit [ENTER] megint nem irsz be semmit [ENTER]
2010. márc. 18. 04:40
 6/13 A kérdező kommentje:

A baj csak az, hogy a Hard Disk Password menü (ahol beállítottam nagy okosan annak idején) nem elérhető, azért szürke...tehát installálva van a jelszó, és szevasz, nem tudok oda belépni...:(

User és Supervisor jelszavam meg nincs eleve.

2010. márc. 18. 10:20
 7/13 anonim válasza:

cső nem biztos hogy hasznos a válaszom.

itt az én történetem:

Beállítottam a bios-nak jelszót és mikor kellett nem tudtam állítani semmit mert jelszót raktam rá.

de a gépben ugye van elem és én azt kivettem kb: 15 percre és kihuztam a tápkábelt és minden egyebet a gépből és megjavult vagyis ELFELEJTETTE A JELSZÓT!!!

Szóval próbáld meg de ha ez sem használ akkor winyócsere!!

2010. márc. 18. 16:34
 8/13 anonim ***** válasza:

A winyó csere kicsit túlzás... ez BIOS szinten van szerintem védve, nem a lemezre "írta rá a védelmet a bios"

Most néztem meg megint a képet "Primary Master HDD User Password" Arra vidd a kurzorral a csíkot (elméletileg lehet...) és ahogy fentébb írtam:

[ENTER]Jelenlegi jelszó[ENTER]nem irsz be semmit[ENTER]megint semmi[ENTER] talán úgy jó lesz....

2010. márc. 18. 20:29
 9/13 A kérdező kommentje:
20:29: igen, én is ezzel próbálkoztam kétségbeesetten, de nem engedi azt kiválasztani, átugorja...mintha zárolva lenne az az opció vagy mi...
2010. márc. 18. 20:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Asszem ilyen BIOS-om van nekem is, megnézem nálam hogy működik... Nemsoká írom a fejleményeket :D
2010. márc. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!