Monitor: TN panel? IPS panel? Milyet vegyek? Részletek lent.
Tervezem, hogy veszek egy monitort, a gondom az, hogy abszolút nem vagyok otthon ebben a témában és nem találtam kielégítő választ a kérdésemre.
Sok véleményt olvastam a TN panelről ami játékokhoz jó, mert a válaszideje általában optimális, viszont a betekintési szöge borzalmas, kicsit oldalról nézed és mászik a kontraszt, színek torzulnak stb... az IPS panel viszont szép képet ad, betekintési szöge széles így a TN panellel ellentétben élvezhetőbb.
A kérdésem az lenne, hogy igazak-e ezek az állítások a mostanában kiadott monitorokra? Vannak a piacon TN panelesek amik hozzák az IPS panel képminőségét, illetve az IPS panelesek alkalmasak játékokra, úgy mint a TN panelesek?
Most nagy dilemma előtt állok, mert nem tudom mibe érdemes belefektetnem a maximum 55 ezer forintos keretet. Ha ismertek megbízható monitorokat, kérlek írjátok meg nekem, bármi segítség jól jön. Ha konkrét monitort linkeltek azt is nagyon megköszönném.
Keret: 55 000 Ft
Átmérő: 24"
Válaszidő: 1-5ms
Főleg játszásra.
TN vagy IPS?
Megbízható gyártó?
Játékra valóban jó az olcsóbb TN panel.
Az IPS a betekintési szögek miatt jobb.
De ez a videó mindent megmutat: https://www.youtube.com/watch?v=DWXcNlh85Ps
4: Anno 52000 ft-ért vettem az IPS paneles full hd LG monitoromat, amely 27 colos :)
(ez kb 1,5 éve volt, azóta kifutott termék lett LG 27MP35HQ-B IPS) - de mára valóban efölött kezdődik a 24 colos kategória.
Egy olcsó Full-hd 5 ms-es IPS panel is jobb kb midenre, mint egy átagos TN.
TN paneleknek nagy az input lag-ja egy IPS-hez képest, emiatt gyorsabb válszidő értelmét veszti.
Nekem otthon van egy 10 éves TN paneles monitor, és az azon se lehetett semmi utánahúzást látni játék közben.
TN panel egyedül a 144mhz-es monitoroknál versenyképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!