Tudnál segíteni notebook vásárlásban?
Az érintőképernyős notebookról mit kell tudni (nem az átalakítható tablet-notebookra gondolok, hanem érintőképernyős notebookra)? Van értelme? Kell rá "speciális" Windows? Rontja a rendszer teljesítményét? Nagyobb az akkumulátor használat tőle? Rosszabb tőle a képminőség? Sérülékeny, könnyen elromlik? Ilyesmik érdekelnének.
Ezenkívül kinéztem két notebookot, tudnátok róla véleményt mondani?
Egyetemre szeretnék egy minél kisebb, hordozható notebookot, internetezésre, szövegszerkesztésre, könyvtári munkára, esetleg filmnézésre használnám. A keretem nem túl nagy, nem nagyon tudok/szeretnék sokat rászánni, nem ez lenne a fő gépem, csak tényleg arra kellene, hogy útközben, az egyetemen is dolgozhassak vele. Nem igazán értek a számítógépek műszaki részéhez. Köszönöm előre is! :)
Amit tudni kell róla: Érintőképernyős.
- Van értelme? Szerintem nincs, de ez egyénfüggő.
- Kell rá "speciális" Windows? Nem kell, Windows 7 óta a rendszer natívan támogatja az ilyesfajta bevitelt.
- Rontja a rendszer teljesítményét? Nem, nem rontja.
- Nagyobb az akkumulátorhasználat tőle? Valamelyest igen, de nem észrevehetően.
- Rosszabb tőle a képminőség? Nem, nem rosszabb ettől.
- Sérülékeny, könnyen elromlik? Igen, sérülékeny, és könnyen karcolódik. Egy ejtéssel működésképtelenné is tehető rossz esetben.
Ha én lennék a helyedben, inkább beáldoznám a kis méretet és a vakargatót, és beruháznék egy használt, garanciális Lenovo ThinkPad-re. Ennyiért például már van T420 is. Esetleg ott az X széria is, ha kell a vakargató mindenképp. Előnyük, hogy igen masszívak, hátrányuk, hogy kicsit nehezebbek a vetélytársaknál. Ellenben majd 2 évig hurcoltam suliba egy T500-at, és nem éreztem különösebben hátrányát a méretnek és a súlynak. Persze ez csak javaslat.
Ezekre a célokra ez is bőven megtenné neked:
Hordozhatóság szempontjából ég és föld a különbség egy 15 colos laptophoz képest, ezt tényleg csak a hónod alá csapod, vagy beteszed a táskádba és viszed. Persze a kis mérete miatt a gépelés nem annyira kényelmes rajta, de meg lehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!