Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » R9 380-ből elég a 2GB-os...

R9 380-ből elég a 2GB-os változat is?

Figyelt kérdés

Üdv!

Szóval van egy gépem, amihez akarok valami jó kis videokártyát, amivel a mostani játékokat tudnám futtatni, magas / nagyon magas beállításokkal.

Jelenlegi monitorom sajnos nem tudja a FullHD-t, ezért be kell érjem a kis felbontással pár hónapig. (Később tervezek venni egy FullHD monitort, de előbb a gép legyen meg teljesen..)

Szóval nézegettem itt gyakorin, hogy ki mit ajánl 60-65 ezer körül, és a GTX960-at és az R9 380-at ajánlották leginkább.

Gondoltam, hogy akkor legyen az erősebb (R9 380), de sajnos csak a 2GB-os változatra lenne pénzem jelenleg..

Szóval a kérdés: Az R9 380-ból ha a 2GB-os változatot veszem, akkor az nem éri meg? Sokkal gyengébben fog teljesíteni, mint a 4GB-os változata?

A mostani játékokhoz elég lenne a 2GB-os változat kis felbontáshoz? Very high / Ultrán mennének a mostani címek? (Far Cry 4, GTA V, Call of Duty sorozat, Dying Light, Witcher 3)

2015. okt. 11. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Jobb lenne összegyűjteni a 4gb-os változatra a pénzt mert már az FHD is igényli a 2gb feletti vramot, ilyen pl a gta v.
2015. okt. 11. 18:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Nyílt világú játékoknál jobb a több memória.
2015. okt. 11. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:

[link]

+3 ezret megér.

2015. okt. 11. 18:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát sajnos már az alapgéppel túlléptem a keretet.. szóval azt mondjátok, hogy akkor mindenképp a 4GB-osat kell venni ebből a fajta kártyából? Mentek a zöldek, de várok még tovább válaszokat / véleményetek is.
2015. okt. 11. 18:58
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem az hogy kell hanem ajánlott, nagyon is.

A nitro van a legjobb árban (linkelték).

A felsorolt játékok közül amiknek jól jön a 4gb vram: GTA V, Witcher 3

De mivel jönnek újabb játékok így azoknak is jól fog jönni.

2015. okt. 11. 19:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Én igazából az MSI R9 380-at néztem, mivel az alaplapom is MSI, a gépház pedig ablakos, így összeillenek a piros + fekete színek (szóval csupán kinézetről van szó).. viszont az MSI 68-ért adja a 2GB-os változatot is.. a 4GB-os meg 78 ezer.. szóval elég húzós az áruk. De ha tényleg sokat számít, akkor inkább azt a Sapphire-t választom.
2015. okt. 11. 19:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha még mindig 60-ba kapni r9 380 2gb-t akkor a 68e ft-os 4gb változatra mindenképp megéri az a 8e ft,inkább mint hogy azon kapd magad,hogy csak a vram minusz miatt akad 1 játék,vagy csak már minimumon amikor mondjuk a 4gb még high-on képes lenne.
2015. okt. 11. 19:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Így van, ajánlott a 4gb de a gtx960 nem tudja kihasználni, így r9 380, és a sapphire jó áron van
2015. okt. 11. 19:08
 9/10 Lord Hidan ***** válasza:

Én leszarnám h h néz ki most a vga-m.. :D lényeg h a játék jól menjen az msi-s 2gb-s r9 380 68ezer

Míg a saphire-ösből a 4gb-s kerül 68k-ba és azért az se néz ki olyan rosszul de bármilyen csunya is lenne nem érdekelne mert teljesítményre jobb ugyan olyan áron

2015. okt. 11. 20:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek, a Sapphire-t választottam végül.
2015. okt. 11. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!