Macbook vásárlás előtt állok. (kifejtve lentebb) Mik a tapasztalataitok?
Eldöntöttem, hogy vásárolok valamilyen Macbookot, csak azt nem tudom milyet. Az alábbi dilemmáim vannak:
Általános internetezesre használnám, Weblapok, blogolás, Facebook, stb. semmi spéci tevékenység és legalább (akár) 4-5 évig szeretném megtartani. Elegem van abból, hogy 2 évente elavulnak a Win-es gépeim és összeségében elköltök azokra is ugyanennyit. Van iPhonom és iPadom is, szeretem őket nagyon és nem érzek igényt a cseréjükre minden évben.
Macbook Air
Tetszik a design, nagyon szép gép, de furcsa élőben is hogy a kijelző kerete vastagabb és csak 1449x900 pixel felbontás? Előtte eddig FullHD Sony gépem volt. Valaki akinek van egy ilyen felbontású gépe, kérem írjon tapasztalatot hogy szép a felbontás? Nem visszalépés? Nem pixeles? Elégnek bizonyul? Egy iPad kijelzőhőz képest nem gagyi ha egymás mellé teszem? Sehol nem találok Szubjektív magyar tesztet Retina vs. sima kép kategóriában.
Macbook Pro 13" Retina
A teljesítmény, a funkciók tetszenek, és hogy itt elérhető a Retina kijelző, viszont nem tetszik az hogy vastagabb a design, sok csatlakozó van rajta és nehéz súlyra az Air-hez képest amikor megfogdostam.
The New Macbook
S végül amelyik gép mindenben 100% megfelel nekem, az az új Retina Macbook. Nincsenek rajta csatlakozók, szép vékony és könnyű. Full általános használatra és a Force Touch is benne van - De sajnos mindenhol azt olvasni, hogy az üzemidő alacsonyabb minden más modelljükhöz képest. Most ez eltántorított. :(( cáfolja meg valaki!
air-t ne vegyél, csak egy felturbózott üzemidejő ipad. Ergo:
-ha fontosabb az üzemidő: Pro
-ha kevésbé fontos: new macbook
Bár az újnak is 7-8 órás üzemidőt írnak, ha az neked nem elég, vegyél power bankot.
Az új macbookra kb semmit sem tudsz rákötni. Egy nyamvadt USB-C csatlakozója van ami kész vicc szerintem, hogy még egy pendrive-ot sem lehet rákötni ha tölteni is akarod.
Egyébként meg használj linuxot és nem kell új gépet venned. Egy 8 éves MacBookom van és megtáltosodott a linuxtól.
Valószínűleg újra Mac-et fogok venni. Én viszont pont Air-t vennék mert rohadt könnyű és hosszú az üzemideje. Nekem Air lenne a tökéletes retina felbontással.
A felbontást, akkor fogod látni amikor bemész valahová és egymás mellett lesz a két gép. Igen kb ég és föld a különbség a két kijelző között.
Nálam nem gond az USB Type C, mivel 3-4 éve nincs Pendrive-om sem, és semmi USB-s perifériám valahogy leszoktam róla.
Akkor egyenlőre tartom magam ahhoz, hogy mindenképpen valami Retina kijelző, és minimum 8GB Ram (az Airt ha vettem volna azt is nem 4GB kiszereléssel kértem volna.)
De végülis remélem fennáll az az elv ezeknél is, hogy bármelyik Apple terméket választom a kínálatból, mint átlagfelhasználónak egyikkel sem járok rosszul és szeretni fogom... Meg fogom nézni egymás mellett a Retina vs. sima kijelzőt a napokban.
Fejlemény: megnéztem újra mindet, a Retina MacBook Pro-t (8gb ram, 256gb valtozat) egyenlőre kizártam a listából többek közt az ár miatt is.
Már csak az Air van versenyben core i5, 8gb rammal, 128gb tárhellyel ami nekem boven elég. (kompromisszumot kötök kijelző ügyben) a sokkal hosszabb üzemidőért.
DE esetleg találnom kéne valakit aki a mindennapokban használja az új MacBook 12"-est, mert ha közepes fényerővel, szinte mindenből csak a gyári Apple appokat használva elketyegek 9 vagy akár 10 órát akkor árban majdnem ugyanaz és van Force Touch + Retina és alapból 8gb + 256gb SSD
Az imagazin.hu, mobilarena.hu és más szakmai oldalakon nézz szét. Biztos van ilyen tapasztalat.
De a neten is van rengeteg teszt.
Sziasztok! Koszonom az eddigi segítségeket, tanácsokat! Új fejlemény a témában, hogy végül mindhárom termék kipróbálása után a Macbook Air-t tartom befutónak, és a jövő hét elején meg is vásárolom.
Tehát biztosan az lesz! De még egy kérdésem lenne hozzátok. 4GB Ram változatot újat egy ismerősöm ~280e ft körül tud nekem hozni, míg
8GB ram változat pedig 330-40körül oldaható meg. Ami azért nem mindegy... Mert ha a 4-eset veszem, akkor simán tudok valami klassz táskát-tokot-védőfóliát stb venni rá.
Mit gondoltok a 4GB kiszerelésről!? Játszani, videót vágni, és képszerkeszteni biztosan nem fogok. 2-3 év, esetleg a 4-ik évben nem lesz harmat kevés? Használja valaki 4GB rammal, lassú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!