Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a DVD a...

Miért nem működik a DVD a laptopban? (Az asztaliban ment)

Figyelt kérdés

Újra akartam rakni a win 7-et, de kiderült , hogy kell hozzá DVD is. Rá akartam írni a win 7-et Alcohol 120-al, és rájöttem, hogy szerinte nincs benn lemez. Kipróbáltam az asztali gépen, ott minden DVD működött.

A windows-t ott rápakoltam egy DVD-re, de nem tudott elindulni a laptopon. A laptopon most 2 windows van amitől igazából semmi sem működik (szinte). (Mert először virtuális DVD-ről csináltam az újratelepítést, de ez lett belőle.) Kell valami driver (vagy más hasonló) ami működésbe hozza a DVD olvasót? Vagy egyszerűen elromlott?

2015. szept. 30. 23:46
 1/3 anonim válasza:
A dvd driverfelülete elég általános, alapból benne van mindenféle windowsban. Az írás már más, de ha olvasni sem tud, pedig a meghajtó maga látszik, akkor valószínű hogy elromlott.
2015. okt. 1. 01:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez a "A windows-t ott rápakoltam egy DVD-re" nem tudom mit takar, tehát vegyük sorba:

Először is az újratelepítéshez szükség lesz egy windows telepítőlemezre. Ezt úgy lehet készíteni, hogy a hivatalos win. telepítőlemezről készített képfájt felírod egy lemezre. Ez bootolható lesz, mert tartalmazza a rendszerindításhoz szükséges fájlokat. Úgy nem megy pl. hogy fogom a windows könyvtárat, és felírom egy lemezre.

Beteszed a lemez a meghajtóba, és elindítod a laptopot. ha szerencséd van a lemezről fog bootolni, ha nem, akkor a BIOS-ban be kell állítani a boot sorrendnél első helyre a CD/DVD olvasót. Arra figyelj, hogy a bootolás során a windows telepítő mekérdezi hogy a lemezről akasz-e bootolni, ha nem nyomsz meg egy gombot akkor a régi win-t akarja majd elindítani, ami ugye nem megy.

Ne javítást, hanem telepítést válaszd (haladóknak)

A legtisztább ha törlöd a merevlemezen lévő partíciókat, létrehozol egy újat, és arra telepítesz.

2015. okt. 1. 07:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha mégis kiderülne hogy a DVD olvasó sz@rt be, a win7 CD-kép fájt USB-re is felteheted, és akkor usb-ről telepíted az op rendszert. Feltéve ha a laptop képes usb-ről bootolni

[link]

----------------------------------------------------------------

ui.: Hogy miért nem lehet egy hozzászólást szerkeszteni, nem kellene dupla postokat irogatnom.

2015. okt. 1. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!