Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A merevlemezem kondíciója...

A merevlemezem kondíciója 26%, a hdd sentinel szerint. Mit lehet tenni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Kb egyik napról a másikra 74%-ot zuhant a merevlemezem kondíciója, mit tudok vele csinálni? Lehet, hogy a hdd sentinel ír ki hibás adatot? Mondták, hogy a tápom is kinyíírhatja a hdd-t.

Táp : Chieftec Model:GPS-450AA-101

Merevlemez : WD BLUE 500Gb SATA3 HDD WD5000AAKX

2015. szept. 29. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Futtass még egy tesztet!

G.

2015. szept. 29. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy a tápod miatt aggódnod kellene.

A HDD sentinel meg nem szentírás. Nem kell mindent elhinni, amit a segédprogramok irkálnak. Főleg az egy nap alatti 74%-os esést.

Egy 26%-os HDD-nél már komoly, észrevehető jelei lennének a döglődésnek. Fogadok, ha felraknál egy másik, vinyó ellenőrző programot, az meg gyökeresen más eredményt adna ki.

2015. szept. 29. 14:50
 3/8 anonim ***** válasza:
HD Sentinel-lel elég sok probléma van.Valószínűleg nincs baja a HDD-nek.
2015. szept. 29. 15:03
 4/8 A kérdező kommentje:

rendben, köszönöm szépen! :) találtam google-ben pár hdd tesztelő progit.. Esetleg tudnátok ajánlani Ti is?

Semmi különöset nem vettem észre eddig használat közben, ráadásul arra a merevlemezre írja a hibát, amiről fut a rendszer. Játékoknál semmi lagg, fagyás. Működés közben sincs semmilyen fura hang. Szóval a gép hasít.. :D

2015. szept. 29. 17:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Csináltam egy tesztet a "HDD life Pro" programmal, ami "excellentet" ír a kondícióra.. szóval picit megnyugodtam. :) A szabad helyre ír csak criticalt, de majd kiszórom a fölösleges progikat, filmeket.

Köszi még1x mindent :) esetleg ha eszetekbe jut még megbízhatóbb program, akkor írjátok nyugodtan :)

2015. szept. 29. 17:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha másik program is criticalt ír, akkor elkezdenék gondolkozni, hogy nem feltétlenül a HDSentinel a szar...

G.

2015. szept. 29. 18:10
 7/8 A kérdező kommentje:

A criticalt a szabad helyre írja :) Mert kb 2 giga szabad helyem van az 500 ból :)

A kondícióra Excellentet ír :)

2015. szept. 29. 18:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Te tudod.

G.

2015. szept. 29. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!