Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A hard disk sentinel szerint...

A hard disk sentinel szerint 26%-os a merevlemezem kondíciója. Pár napja még 100%-os volt. Mitől mehetett le ennyire?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 19. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a vezérlő adta meg hirtelen magát a semmiből, haldoklik, lehet, hogy a táp adott neki túl nagy áramot és az vágta tönkre és az is tesztelésre szorul. Ebből sajnos még nem egyértelmű, de ha több meghajtód is van, érdemes azokat is figyelgetni. Tápod amúgy mi?
2015. ápr. 19. 22:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Chieftec:GPS-450AA-101

A HDD 2 hónapos.. van még rá gari.

2015. ápr. 19. 23:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem rémisztgetésből mondom, de tök véletlen, hogy tavaly nekem is ez nyírta ki 3 merevlemezemet. Bár nekem 1,5 hónappal a baj előtt jelent meg pár hibás szektor, majd egyik napról a másikra leesett a kondíció 40%-ra, még nem akarták így gariztatni az amúgy 5 hónapos merevlemezemet (WD Blue). 3 nappal később már csak 12% volt, el se indult, csak külső meghajtóként, majd a boltban purcant ki végleg. Hazajöttem "boldogan", hogy használom addig a pót merevlemezemet, kb. 5 perc után megdöglött az is, buktam a pót adataimat is. Kidühöngtem magam, de hát jó régi lemez volt már az is. Rádugtam a régi 160 gigásomat a gépre, az is elszállt egyből. Itt már biztos volt, hogy nem véletlen, úgyhogy ki is vágtam a tápot. 2006-ban vásároltam, 8 éves volt akkor, úgyhogy eljárt felette az idő, ez ilyen...

Szóval vidd vissza garanciába, majd próbáld ki egy újjal is. Ha az is rövid időn belül tönkremenne, akkor sürgősen cserélj tápot.

2015. ápr. 19. 23:17
 4/5 Panda Péter ***** válasza:
sztem ennyinél már viheted gariztatni, jobb félni mint megijedni.
2015. ápr. 20. 00:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Az szép.. Hát köszönöm szépen. És én még azt hittem, hogy jó tápom van. :D
2015. ápr. 20. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!