Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy gépnek alaplaphibája...

Ha egy gépnek alaplaphibája van, az attól még működhet?

Figyelt kérdés

Elsőre hülyének tűnik a kérdés, de kifejtem bővebben.

Pár hete olyat csinál a gépem, hogy bekapcsoláskor nincs pittyegő hang, nem alszik el a piros lámpa, és a kezdőképernyőt /CPU típusa, RAM mennyisége, meghajtók stb./ sem hozza be, hanem csak feketeség van. A Restart gombbal nem lehet újraindítani, a Power gombbal nem lehet kikapcsolni. Csak úgy kapcsolható ki, ha kihúzom a tápkábelt a tápegységből. Ezután visszadugom, újra bekapcsolom, de megint nem megy tovább, és megint csak kihúzva tudom kikapcsolni. Ezt 2-3-4-szer egymás után eljátszom, ezután viszont beindul rendesen, Windows-zal, mindennel együtt szépen.

Egészen tegnapelőttig, amikor is húztam volna ki a kábelt /mert természetesen elsőre nem indult el a gép normálisan/, de egyszer csak magától lekapcsolt mielőtt kihúztam volna a kábelt. Azért csak kihúztam a kábelt, visszadugtam, e be ár nem tudtam kapcsolni.

VISZONT!

Akárhányszor kihúztam, majd visszadugtam, a gép ugyan nem indul el, de a CPU ventilátora forgott néhányat. Illetve az alaplapon lévő zöld színű LED továbbra is égett, ha be volt dugva a tápkábel /ez mindig csak akkor ég, ha van áramforrás/.

Ezen az oldalon azt mondták nekem, hogy táphiba, mert a gép indulna, de az akadozó áram miatt nem tud. Viszont a számítógép szerelő és a barátnőm egyik ismerőse /aki nem szerelő, de nagyjából ért a gépekhez/ azt mondta, hogy alaplap hiba.

A gépet tegnapelőtt óta nem tudtam használni, mindig csak ez volt, hogy ha visszadugtam, akkor párat forgott a ventilátor. Illetve 2-3-szor bekapcsolt visszadugás után, bár a piros lámpa újra égve maradt, nem volt pittyegés és kezdőképernyő sem.

Ma viszont az volt, hogy próbaképpen újra kihúztam és visszadugtam, újra beindult. A Restart gombbal újra tudtam indítani és elindult a gép rendesen!!! Most is róla írok.

Ezek után ez most alaplap, vagy tápegység? Egy haldokló táppal szerintem még el-eldöcöghet a gép, de ha az alaplap /ami gyakorlatilag a gép lelke/ szar, akkor kötve hiszem...

Tipp?

2015. szept. 23. 11:49
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

* "kapcsoljuk be, hogy biztosan csak a TÁPEGYSÉG volt-e szar" :-)

Egyébként ez az eddigi 500 wattos táp egy teljesen noname táp volt és majdnem 10 évig szolgált... Én bízok az 5 ezer forintos tápban. :-)

2015. szept. 23. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!