Ha kábelt cserélek szebb lesz a kép a monitoron?
Nem.
A DVI-D digitális jelátvitelen alapszik.
Ott meg ugye vagy van kép,vagy nincsen.
Bár a gyakorlatban egy analóg D-sub sem ad rosszabb minőségű képet fullHD 60Hz mellett.
D-SUB analóg jelet küld, ezzel tapasztalatom szerint lehetnek problémák nagy felbontáson, de elméletben jó minőségű D-SUB kábellel és videokártyával nem lehetne.
Viszont DVI-D esetében rossz minőségű kábel esetén pöttyös lesz a kép, pl. nekem kék pöttyök voltak mikor megtört mert ráhelyeztem véletlen az asztalt. :-D
De amúgy nem lesz jobb a képminősége.
A kép minőségét a monitor határozza meg abból is pl. a panel típusa. TN a gyengébb de olcsóbb, az IPS a jobb de drágább, illetve ott a VA panel is ami mind két opcióban a kettő között van.
DVI-I és D-SUB közt tényleg nincs különbség. :-)
Mind kettő analóg jelen viszi át a képet.
DVI-D azaz digitális jel esetén már más a helyzet.
Ez főleg nagyméretű monitornál, nagy felbontáson látható.
Azaz alacsony felbontáson, jó minőségű szigetelt D-SUB kábellel, és monitoron is jól beállított, pozicionált, kép esetén nincs gond, nem is nagyon lehet észrevenni.
Ahogy én látom 1600px felett kezd szemmel látható különbséget hozni.
Kissé homályosabb, nem annyira tiszta képet eredményez, főleg akkor lehet észrevenni, ha nincs elsimítás és képpontonként nézed, p. 1 fehér, 1 fekete...
Ott akár szinte egybefüggő szürkének is tűnhet egy kevésbé jó minőségű D-SUB esetén, de egy jó D-SUB esetén is jelentős eltérés van DVI-D közt.
Viszont DVI-D és HDMI közt már nincs ilyen eltérés.
Talán a legnagyobb különbség a csatlakozó felületet leszámítva, hogy audió -t is továbbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!