Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri kezdő gamer pcnek az...

Megéri kezdő gamer pcnek az alábbi?

Figyelt kérdés

2560x1080-as (21:9)es monitorom van. Nem tudom, hogy csak ebbe a felbontásba tudom kihasználni az ultrawide monitor előnyeit, ha nem akkor nyilván kisebb felbontásban is el vagyok a játékokkal.

Az alábbi játékokkal szeretnék játszani high-ultra high beállításokkal. Értelemszerűen a nagyobb gépigényű játékoknál megelégszek egy sima high-al közepes AA beállításokkal is.

Játékok:

- Project Cars

- GTA 5

- Alien Isolation

- Fifa 16-17 (tudom még nem jelent meg de feltehetően azért vinni fogja a következőt is)

- Battlefield 4

- Assasin Creed Unity

- Crysis 3

- Far Cry 4

- The Crew

Nyilván a régebbi játékokat nem fogom felsorolni mert azokat simán viszi. Ezek a kérdésesek.

Ha viszi, akkor hány fps-el.

[link]

Pár dolog amit a gépösszeállításánál figyelembe vettem.

Ez a proci lehet, hogy 2 magos ám nagy az egy magra leadó teljesítmény leadása.

A GTX 750ti és a gtx 960 között gondolkodtam még.

A GTX 750ti azért nem lett mert csak directx11es a támogatottsága, valamint azért gyengébb mint a 950es.

A 960 meg nem tudja kihasználni a 4 vramot rendesen így belépő kategóriás gamer gépbe ez a videókártya jobban beleillik. Még egyszer leírom mert tudom, hogy ti csak az ultra high 16x AA beállítások mellett tudtok gondolkodni: NEKEM NEM KELL MINDEN FULLon.

High beállítások, közepes AA, 21:9 Aspect Ration (ha elérhető kisebb mint 2560x1080as felbontásban akkor király). Képes vagyok kompromisszumokat kötni csak STABIL 35-40fps legyen legalább a fentebb írt játékoknál.

A processzornál még az i5 4460as volt a konkurencia.

Az egy mag teljesítmény leadása kisebb mint az i3as testvérének, árban viszont 150-170% az i3hoz képest.

Nos egy belépő kategóriás gaming gépet szeretnék amikkel a fentebb írt játékokat a fentebb írt módon kifogástalan, szaggatásmentes módon tudom élvezni.

Még egyszer leírom: NEM Ultra HIGH, 16x AA, 60FPS a cél.

Jövőre már fogok tudni cserélgetni alkatrészeket...

2015. szept. 21. 11:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Pfhűű.. szerintem a közepes AA-ról és a sima high-ról se álmodozz ilyen felbontáson. Ha nem natívat használsz, akkor meg elképzelhető hogy homályos lesz a kép. Lesz amit vinni fog persze, de ez a monitor túl nagy a jelenleg tervezett gépedhez. Ha jövő évben veszel új alkatrészeket, az rendben van, de túl magas a felbontás a kártyának, nagy kompromisszumokat kell majd kötnöd.

Ha a későbbiekben veszel egy csúcskategóriás gépet akkor jó, de ez a monitor teljességgel felesleges volt ilyen konfighoz.

2015. szept. 21. 12:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Ami 1920x1080p-n 50fps az 2560x1080p-n 34-36fps..
2015. szept. 21. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Az rendben van, de FullHD felbontás ezen a monitoron vagy fekete csíkos (szélesvásznú lesz), vagy kinyújtja és homályos.
2015. szept. 21. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha full hd-ra korlátozod le, oda elég egy 4 magos athlon és egy r9 270x. Kb 140000 ft.

Ha full hd és high minden alatt, akkor már egy i5 és egy r9 380 kellene. Kb. 180000 ft.

Ha a WQHD a cél, akkor gtx 980, K-s i5, ami 250 feletti végösszeg.

2015. szept. 21. 14:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Ne vicceljetek már, hogy a 2560x1080as felbontáshoz 250ezer feletti gépre van szükség...

Mutassatok összehasonlító videót mert én egy videóban sem láttam ekkora differenciát..

2015. szept. 21. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Jellemzően a gtx 970, ami százezer forint környékén, a FULL HD alatt elbír mindent highon és very highon. Arra a felbontásra az egyik legjobb vga, a radeon topkártyái mellett.

Ahhoz, hogy ne legyen bottlenecked, kell hozzá egy 4 magos, bármely szériás (3.-4. genes) i5 processzor, vagy egy jól felhúzott fx 8xxx, 9xxx. Persze itt meg már kalkulálhatsz a tuning hűtő árával is. Főleg egy 225 wattos tdp-jű amd procinál.

[link]

Ez már nem sokáig fogja az előírt 35-40 fps között highon vinni amit szeretnél. 2013-ben néhol már csak 30 amit produkál, 2016-ban lehet hogy 22 lesz, 2017-ben meg 15. Részletességet mediumra állítva talán ismét 30.

Ezt nem lehet megjósolni, de a tendencia látható.

WQHD és 4K alatt már gtx 980-ak, és jellemzően K-s húzott i5-ösök, i7-es processzorok, kilencezres FX-ek, vagy 10 magos XEON szerverprocesszorok dolgoznak.

[link]

2015. szept. 21. 15:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Az írt 2013 az 2015 akart lenni
2015. szept. 21. 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt pl. a Skyrim next-gen grafikai módját láthatod:

https://www.youtube.com/watch?v=PY-XWrFD7d8

Bár valószínűleg a 2500k miatt, de néha már várni kell a képfeldolgozásra, vannak bemosódások (a gtx 980 nem hinném hogy okozhatja, annak bírnia kellene)

2015. szept. 21. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!