Milyen monitort vegyek filmnézéshez, képszerkesztéshez?
Bocsi, pontosan nem fogok most keresni egy ilyet, de ha jó színminőségű monitort szeretnél, akkor mindenképpen IPS panelűt vegyél, de arra számíts, hogy az jóval drágább a TN paneleseknél... az utóbbitól viszont ne várj extra jó színminőséget. Grafikai tervezéshez semmiképpen nem ajánlott a TN panel, mert egyből elszíneződnek a képkockák, hogyha csak egy picit is más szögből nézed a képernyőt.
Amúgy nem értem, hogy miért akarsz 4:3-as arányt, szerintem a 16:9-es aránnyal jobban járnál, a filmeket is szélesebbre tervezik, sokkal praktikusabb, legelején én is 4:3-as arányt meg akartam tartani, mert eddig az volt, de végül amit találtam monitort, 16:9-es az aránya és bevált minden tekintetben.
Ilyen állat pedig nincs!!!
Hogy a végéről kezdjem, az olcsóság viszonylagos.
A 4:3 képarány annyira kiment a divatból, hogy mára már vadászni kell egy ilyen eszközre.
Az értékállóság az informatikában max 2-3 évet jelent.
A színek természetessége leginkább beállítás kérdése. Ha erre vágysz, vásárolj az Oázis Computernél, ott bekalibrálják neked ha kéred.
A #3 kolléga által beállított találati listát 4:3 képarányra frissítve a következő nem túl népes mezőnyt kapjuk.
Az első válaszolónak köszönöm a tényleg hasznos tanácsot. Többieknek: azért írtam, hogy közel tartani, mert tisztában vagyok vele, hogy valószínű, hogy 4:3-ast nem fogok kapni, de legalább ne legyen nagyon széles.
Árukeresőt tudom használni, de ha nem tudom, hogy mire szűrjek, mit keressek, akkor nem is fogom megtalálni a nekem megfelelőt. Pl.: mi számít megfelelő válaszidőnek, ami már mozgófilmnél észrevehetetlen.
#5 Filmnézésnél nincs igazán jelentősége a válaszidőnek.
Ott inkább a betelintési szög és a fekete szín mélysége határozza meg, hogy mennyire találod jónak a szineket.
A mai monitorok általában simán tudnak 5ms válaszidőt (szürkéből szürkébe). A játokosok szoktak ingább ráizgulni az 1-2 ms-ra. Ezért cserébe viszont általában Tn panelt kapnak rossz betekintési szögekkel és tragikus színhelyességgel.
#7 Az új szériákban inkább a - szerintem fölösleges - hajlított kijelzőket nyomja az LG is.
A régebbi szériák viszont kaphatók és tényleg szép képük van.
Nekem egy LG 23MP55-ös van, pedig előítéletes vagyok az LG-vel, mert nálam mindíg az eredet cégnév (Gold Star) és műszaki színvonal sejlik fel. Eredetileg egy DELL-t szerettem volna, viszont volt valaki, aki 30 ezerért eladta, én pedig megvettem, mert a régi Samsungom behalt. Nem bántam meg.
Továbbra is javaslom az Oázist. Meg a Monitorgurut. Értenek hozzá, jó cuccaik, szolgáltatásaik és jó áraik vanak. Bár a te pénzed, a te döntésed.
Szia!
Csomó 5:4-es monitor van, majdnem akkora mint a 4:3 csak felül két kicsi fekete csík lesz a 4:3mas képeknék / videóknál.
De használtan 20E-ért találsz 4:3-t a vaterán, ha mindenképp újjet szeretnél akkor 5:4.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!