Ez miért van illetve elég ez a célomra?
A computer imperiumnál szinte ugyanaz a konfig (a c.i. gépébe jobb a proci és gyorsabb a memória) 15 ezer forinttal olcsóbb mint a pcx-es társa.
Céljaim:
lg_25um65_p qHD monitoron jól menjenek az alábbi cuccok:
Játékok amikkel játszanék:
- Fifa 15-16-17.. ugyanez Pesben és NBA-ben ... ameddig viszi a gép gondolom ez a videókari,cpu,memória konfig elég lesz ezekre a játékokra még legalább 3-4 évig.
- GTA 5
- Multi fps játékok: Battlefield 4, Crysis3, Cs:go
- Project Cars
- Alien Isolation
- The Crew
Illetve a Photoshop és az After Effectsen szaladjon jól a gépen.
Nem vagyok nagy gamer és nem is szeretnék az lenni de ezekkel a játékokkal szeretnék játszani (hosszú távon). Nyilván vannak még olyan játékok amik a mostani laptopomon is jól szaladnak.
Inkább az a kérdés, hogy elég-e ez a konfig ezekre az igényekre.
Valaki írta, hogy a leghamarabb a videokari értéke csökken. Most erre a célra amit írtam szerintem elég a GTX 750 2 GB is de oktassatok ki ha nincs igazam. A CPU elég erős gaminghez.
Olyan megugorhatatlan igényeim nincsenek szerintem, esetleg a qHD felbontással lehetnek problémáim de erre majd adtok valami jó választ :)
Bővítés terén 2-3 év múlva szándékozok belevágni még +8gb memóriát illetve egy akkortájt középerős videokártyát.
Remélem kijön ennyiből is ez a célom.
A monitorhoz sajnos ragaszkodok :(
qHD (Quarter of Full-HD azaz az FHD negyede) = 960x540
QHD (Quad HD azaz a HD négyszerese) = 2560x1440
UW-UXGA (Ultra Wide UXGA) = 2560x1080
Előre összerakott gépeket nem preferálom, a GTX750 meg nem túl acélos, főleg ilyen felbontáshoz (33%-val nagyobb a fullHD-nál) nem ilyen éppen középkategória alatti videokártya illene.
"A computer imperiumnál szinte ugyanaz a konfig" Dehogyis. Imperium noname tápja harmadannyiba kerül (nem fsp raider van benne), ahogy noname a merevlemez is.
Ezen kívül vannak benne borzasztó hibák, például miért 1866 MHz RAM órajelet tüntetnek fel, amikor csak 1600-at képes kezelni az alaplap. A ház csicsás, nehezen szerelhető, a tulajdonságaihoz képest túl drága. Azaz az csak a vevőt vonzza, egyébként nem ér semmit. Ahogy az az alaplap is, ha nem csak egész napos játékra kell. Beleraknak egy i5 mellé egy gtx750 (még csak nem is Ti!) VGA-t. Hát így tényleg a VGA értéke csökken a leggyorsabban, mivel alapból nem ér semmit.
Asrock H81M-VG4
i5-4440
2x4GB 1600MHz Fury
Sapphire R9 380 2GB
Western Digital 1TB EZEX
Hamburg 530W
Raijintek Arcadia
Összesen: 174 ezer Ft.
185 ezer Ft-ért pedig megvan 4GB VRAM is...
alaplapot cseréld erre:
Asus B85M-G alaplap
a tápot meg egy 5000 forintos akyga-ra és máris megkaptad a 160-as gépet! (csak meg ne vedd!) :) merevlemezen is tudsz még spórolni, szóval a végén nem 15-el drágább lesz, hanem 15 ezer haszon lesz rajta.
egyébként jól írták fentebb, egyébként se jó összeállítás. az asus márka nem rossz, én is maradnék annál, de csomó dolgon változtatnék
Akkor a saját konfigomon mit változtatnátok?
Táp, alaplap,proci, memoria, videokari, merevlemez
Néztem gameplay teszteket ahol massziv 30fpsel mentek a gtx750tin a masszuvabb jatekok is a tobbi megy nem tul nagy gepigenyu.
Megmondom oszinten most nincs tul sok penzem ezert nehez most a videokari valasztas. A cpu eleg 3évig is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!