Milyen számítógép házat vegyek?
Üdv! Ezt az összeállítást a minap csináltam elsősorban mit szóltok hozzá? Tudnátok e ajánlani jobb ár-érték arányt? A házat nem tudtam eldönteni hogy milyen legyen nem nagyon tudom milyen szempontokat kell nézni.
Proci: Intel Core i7-4790
Videókártya: Sapphire R9 390X 8GB DDR5 TRI-X
Alaplap: Asrock H97 PRO4
Memória: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz HX316C9SRK2/16
Táp: FSP 750W Raider S
winyó: WD 1 terra
Sokszor írnak ki ilyen kérdést, és sokszor kiderül, hogy az illető Full HD-n játszik. Na most képzelheted, hogy mennyire pazarlás egy ilyen konfig Full HD-ra, ez már 4K felé kacsintgat. Ahogy 8GB RAM is elég az összes mai játékhoz.
Alaplap is teljes mértékben függ a felhasználásától, sok embernek elég lenne h81, esetleg b85 i7 alá, mert annyira kevés funkcióra van szükség. H97 szinte kizárólag az SSD cache funkció és RAID támogatás miatt éri meg, azaz ha nincs SSD vagy több HDD/SSD, akkor felesleges H97, mert egy B85 bőven kiváltja a maradék tulajdonságát.
A számítógép max fogyasztása nem fogja elérni a 400W-ot. Többet érnél egy platinum minőségű seasonic 520W-al, hosszútávon elég sokat spórolhatsz rajta.
A vinyó mindenképpen jó, a többihez több információra van szükség.
Jaj csak a lényeg maradt ki. Raijintek Arcadia-ba is belefér, de több szempontot is figyelembe kell venni, hogy mire is van szükséged:
-Beépített ventillátorok száma, minősége. (=jobb hűtés)
-Tervezettség (=jobb légút =jobb hűtés, könnyebb szerelhetőség, stílusosabb megjelenés)
-Hely "Kábelmenedzsment"-hez (=jobb légút =jobb hűtés, könnyebb szerelhetőség)
-Anyagminőség (=jobb hűtés, néha halkabb, magasabb hőmérsékletet is kibír (pl van olyan ház, ami 60 °C fölött már büdösödik!))
-Hely / Méret (legfontosabb szempont! Ha nem fér bele valami, akkor feleslegesen vetted meg)
egy jobb tapot vegyel
Corsair RM 550 40ezer alatt (kb. 35) van a SS FL mindegyike 40 vagy feletti
tobbi egynek elmegy neked kell tudni mit akarsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!