Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Cuda mag és stream processzor...

Cuda mag és stream processzor miben különbözik?

Figyelt kérdés

2015. szept. 6. 18:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Sokban és semmiben.

Az Nvidia néhány éve Cuda magnak nevezi az egyesített shader architektúrás feldolgozó egységeit, az AMD ugyanezt stream processzornak. Ez a semmi. Viszont természetesen az AMD és Nvidia videokártyák architekturálisan teljesen máshogy oldják ezt meg. Ez a sok.

2015. szept. 6. 18:37
 2/10 A kérdező kommentje:
És videókártyából melyik ajánlod gtx960 vagy r9 280? a gtx960 1024 cuda magja van, a r9 280-nak meg 1792 stream processzor ez valamiben befolyásolja a gyorsaságát vagy valamit ?
2015. szept. 6. 18:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Meg vannak ez a 270x-es kártyák azoknak 1280 stream processzor van 1792 az sokkal többet jelent?
2015. szept. 6. 18:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Mint említettem, architekturálisan teljesen máshogy oldják meg a dolgot, így csak a nyers számadatokból nem lehet kiindulni.

Nyers teljesítményben a GTX960 az R9 280 szintjén van, a GTX950 pedig az R9 270 szintjén. Viszont, amit még figyelembe érdemes venni, hogy az Nvidia "extrái" és supportja sokkal jobb és jóval kevésbé melegszik, viszont az AMD a jövőben profitálhat a több memóriából és lehetséges, hogy a DX12 többet gyorsít rajta. Az előbbi (jobb NV extrák és support, stb) biztos, az utóbbi pedig csak a DX12-es játékok megjelenésével dől el.

Ha nem sürgős, én mindenképp várnék a vásárlással, amíg kiderül, hogy alakulnak az erőviszonyok.

2015. szept. 6. 18:48
 5/10 A kérdező kommentje:
rendben.
2015. szept. 6. 18:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Azért írtam, mert más feature level szinten állnak (3 Tier-re osztották a különböző feature-ök támogatottságát). Attól, hogy mindkettő támogatja, még nem gyorsulnak egyforma mértékben. Valami, amit az egyik hardver szinten támogat, a másik csak emulálni fog, stb. van feature, amit az Nvidia támogat magasabb szinten, valamit az AMD. Például hardveresen az Intel integrált GPU-i támogatják legjobban a DX12-t.
2015. szept. 6. 19:12
 7/10 A kérdező kommentje:
Most olvastam utána h 2015 végén jönnek directx 12 es játékok. Mert egyébként én játékra venném ezt a videókártyát ugyi sa gtx 960-at ajánlod?
2015. szept. 6. 19:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem ajánlottam egyiket sem, csak felvázoltam az erőviszonyokat. Erősségeket, gyengéket. Ha pedig kérdésed van, ide írd, ne privátba.
2015. szept. 6. 20:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem értem akkor ezt a directx 12 es témát, hogy miért kell megvárjam?
2015. szept. 6. 21:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Hogy kiderüljön, hogy rendezi majd át az erőviszonyokat. Mindkettő, az AMD és az Nvidia is támogatja, de nem egyforma mélységben, és most itt két egyenlő erejű kártyáról van szó (R9 280 és GTX960), amik közül rövid távra határozottan a GTX felé billen a mérleg, hosszabb távon viszont lehetséges, hogy az R9 tartósabb lesz. Ez viszont már csak akkor derül ki, ha lesz DX12 és lesz vele játék.
2015. szept. 6. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!