Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet baja, ha sose kapcsolom...

Lehet baja, ha sose kapcsolom ki a gépet?

Figyelt kérdés

Van egy másfél éves laptopom (Acer Aspire E1-530g) naponta megy amióta megvásároltam, de mindig kikapcsoltam ha elmentem otthonról, vagy aludni mentem. Néha ha letöltöttem valamit, akkor úgyhagytam éjjelre is. De most Szükségem van egy nagyobb monitorra, ezért Hozzá van kapcsolva egy Acer AL1916W monitor (kb 9 éves) 1440x900-as felbontásban, a laptop pedig ne van téve az asztali gép helyére az asztalomban. Van alatta hűtés amit csak éjjelre húzok ki, amikor nem használom, de a laptopot nem kapcsolom ki. Alapjáraton hűtés nélkül processzor 45-50, videókártya 40, hdd 38-40 fok körül van. Hűtéssel még kellemesebb a gép hőmérséklete, játék közben is 80 körüli, max terhelés esetén.

Mivel most a gép lekerült, és nehéz felnyitni, beállitottam, hogy ha lehajtom a monitort, ne kapcsoljon ki.

Szóval most a laptop folyamatosan dolgozik (aksi nincs benne, csak a töltő) hőmérséklete rendben van. Mi károsodhat benne? HDD kondició 100% Hard Disc Sentinel szerint. Baj ha nem áll le? Processzor, RAM károsodik ha nem állnak le hosszú ideig?

2015. szept. 6. 09:00
 1/3 Trevor. ***** válasza:
Nem lesz baja, ha jól szellőzik.
2015. szept. 6. 09:01
 2/3 anonim válasza:

Sem a procinak, sem a RAM-nak, sem az alaplapnak nem árt, ha folyamatosan megy a gép. A hőmérskélet ha rendben van, akkor gond nem lesz.

A digitális technikában a procikban/RAMokban lévő kis egységek (logikai kapuk) egy bizonyos számú átkapcsolást bírnak ki, de ez nagyon-nagyon magas számú. Vagyis tulajdonképpen nem az számít, hogy mennyi ideig van bekapcsolva az eszköz, hanem hogy mennyi műveletet végez. A foylamatos üzemmel így kicsit rövidebb élettartamú lesz a géped, de ez még mindig évtizedekben mérhető.

2015. szept. 6. 10:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lassan cserélni fogom egyébként egy asztali számítógépre, fél max 1 éven belül.
2015. szept. 6. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!