Mi a véleményetek erről a konfigurációról? Tudtok jobb/olcsóbb megoldásokat ajánlani? (a videokártyát, és a procit véglegesítettem) Milyen tápot vegyek hozzá?
Alaplap: ASUS H97M-PLUS
Processzor: INTEL Core i5 3.2GHz LGA1150
Videokártya: GIGABYTE GeForce GTX960 4gb GDDR5 128bit(van 2GBos is)
Ram: Kingston 2x8gb DDR3 1600MHz HX316C10FK2/16
Hdd: Toshiba 3.5" 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
Tápegység:? Várom segítségeteket:-)
Nem nagyon szeretnék 200k felé kerülni.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem valahogy így fog kinézni:
Alaplap:Asrock Fatal1ty B85 Killer
CPU:INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
VGA:GIGABYTE GV-N960OC-4GD GTX960 4GB GDDR5 OC PICE
RAM:CRUCIAL 16GB Ballistix DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU
Tápegység: COOLERMASTER B600 v2 RS600-ACABB1-EU
HDD: TOSHIBA Desktop 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
Ház: COOLERMASTER Elite Knight 350
Maradtam a Gtx960-nál, mert a Gtx970 annyival nem gyorsabb, amennyivel drágább. Max ilyen 10 Fps-sel. Meg nem is szeretnék majdnem 30k-t kiadni azért a plussz 5-10FPS-ért.
A memória lehet hogy először egy 8GB-os lesz és azután kipótolom még egy 8-assal. Már csak egy win7 kellesz valahonnan.
gephaz tap nem tul jo vetel
es azthiszem nem erteted meg hogy 960 bol 2GB ost vegyel, mert a 4GB felesleges rajta a videomemoria eleresi savszeleseg miatt nem a gpu miatt de ha ugyan anyi mint a 2GB os akkor mindegy ellenben 5-10ezerep dragab szokott lenni
na ez az ami nem eri meg
970 nagyon is megeri a mostani kb 100ezres arban amrnyiert max 290 eseket lehet latni ami kicsit gsengebb
nem tudom milyen teszteket neztel de nem 10fps a kulonbseg
persze relativan lehet az mert pl lehet 20fps el megy a 960 on valami akkor 30fps el a 970 en
ha bar meg ennel a elmeletj peldanal is nagyobb koztuk a kulonbseg szerintem mindjart meg is nezem miert latal te 10 fps ott ahol ugy minimum 30-40% erotoblet van...
alaplap menyi? mert egy H97 vagy Z97 araban B85 ost eleg ertelmetlen venni...
kb. 10ezer a kulonbseg, bluechip en dragabak
ez miert eri meg? teljeaitmeny kulonbseg 0
hosszabb tavra a 4GB se lesz jo akkor sem ha teljes sebesegen tudnad elerni +2GB vram jat
legfeljebb ha jol mukodne e.a nagy vram igenyu jatekokal is tudnal jatszani magasabb bealitason, de ez akkor lene igaz ha megfelrloeb elerne vram jat, szoval igy gyakorlati haszna aligha lesz es 10ezret kiadsz ra
minimum 45% hm... nagy felbontasrol nem is beszelve (mar ha lesz olyanod)
meghozza ez amit te kineztel amin majdnem 10% OC van referenciahoz kepest
960 2GB 60 ert valoban tulepi a teljesitmeny/ertek hatarat
mivel kb. 67% al dragabb
elenben 960 4GB tol csak 43% al dragabb kb. ha 45 nek veszuk akkor is teljesitmenynek megfeleloen dragabb
nem beszelne arrol hogy 970 3,5GB ot tud teljes sebesegen kezelni
ez van sajnos nvidia fukar volt gyorsan elerheto vrammal... de igy sem rossz vetelek termeszetesen
nem azt mondom hgy 970 vegyel ha ugy erzed nics keret hisz 960 is barmire hasznalhato boven csak tobb jompromiszumal
de ha sporolsz tedd rendesen 2GB ost vedd foleg mivel sajnos a 4GB bol elonyod nincs de tul dragabb
es akkor ratudod szani ezt a penzt lapra, tapra, hazra
persze te dontesed mind de pl keddesben H97 est irtal...
tapot meg nem ajanlotunk kerdesnel?
altalad valasztott tap araban pl FSP Hyper 500 van
ez 5ev garis (a tied 3) Silver minositesu hatasfoku (tied Bronze) es a minosege is egy leptekel jobb ennek, a tied egy belepos CWT belso (ami persze hasznalhato de talan ha arat jol tudom enyit nem er meg 16ezer korulit)
persze ha CM markaju tapot szeretnel akkor nincs nagyon valasztasi lehetoseged, cm tapok nem igazan szalingoznak boltokba valamiert a regieket meg mar megvettek amik mar jobb tipusok voltak (persze dragan lehetnek de az nem ez az arkategoria...)
"Ez nem gephaz tap, hanem kulon tap azert cooler mastert valasztottam mert sokan hasznaljak, megbizhato, es 600wattos. A gtx 960 4GB-ját meg nem értem, miért gyártanák, ha nem lenne értelme. Akkor milyen alaplapot vegyek? Mennyire szamit az alaplap a jatekmenetben?"
gephaz es a tap nem tul jo vetel, mar leirtam tap miert nem, sokan hasznaljak? ez milyen erv? es honnan tudod menyien? es mi alapjan megbizhato es egy masik mi lapjan nem pl. amit ajanlottam miert lenne rosszabb vetel szerinted? (persze mint irtam hasznalhato a B 600 V2, de ha nem a CM marka ra az indokod amit sokkal inkabb megerten'ek mint amiket irtal... akkor tul sok ertelme nincs de mindegy)
gephaz aran vanak jobbak meghozza CM bol is vannak jobbak
alaplap lenyegeben mindegy de ha azonos arban H/Z97 van akkor sokkal erdemesebb azt venni mivel mindenben jobbak
vagy ugy erted CM et mint markat valasztotad tapnal mert hogy cm markat sokan hasznaljak? ez sem alja meg a hely'et mint erv de mar legalabb kozelit ahhoz hogy CM mint karkanev tetszik neked volt sok jo tapja (es most is van jo dragan...) de azokat nem kapni mar de ezt irtam... ez egy belepos tap, konfighoz tok felesleges melesleg a 600W boven eleg lenne egy 300W os is
miert gyartanak 730 4GB ot? pedig annak abszolut semmi ertelme nicsen
nos szerinted? penzert gyartjak? nem halotal arrol hogy aki termel valamit az nem ingyen teszi? es arrol hogy ha a pebzt megkapja a termekert akkor neki tok mindegy mit adot el?
ha nem ertesz meg hiaba irkalok
pedig eleg ertheto te sokaltad a 30ezer pluszt 970 re ami sokkal sokkal erosebb a 960 tol
960 2 es 4 GB kozt viszont 0% (semmi) kulonbseg van vagyis semmi de 10ezerel dragabb
miert jo ez neked?
irtuk hogy ha 4GB os kell akkor pl. 380 ez van semmi mas ami jo vetel hasonlo arban es 4GB
vagy kicsit olcsobban 3GB os 280 ami kb szinten 960 hoz hasonlo teljesitmenyu es ezt megkapod szinten 60 korul is
persze ha ugy erzed nekem mindegy hogy 4GB ost veszel belole
csak mert #1 azt irta hogy elk'ell ra a 4GB , hogy k.miert irta ki tudja, lehet nem tudta hogy nem tudja kihasznalni (hasznalni tudja persze de mivel joval lassabb lesz igy az fps is jelebtosen csokken lejebb kell vened bealitasokat, vagyis kb ott leszel mintha a 2GB ot vetted voln
megerte? ) persze ettop fuggetlen is veheted ha ugy erzed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!