Quad SLI gmer pc jó ez így?
az a helyzet hogy össze szeretnék rakni egy gamer gépet ez z én elképzelésem:
alaplap: AsRock x99 [link]
CPU: INTEL Core i7-5930K 3.50GHz six-core [link]
GPU: 4x! ASUS STRIX GTX970 4GB GDDR5 [link]
RAM: HyperX 8x4GB Predator DDR4 3000MHz CL15
valmint 3TB WD Black HDD és egy intel 730 480GB SSD
nos a kérdés az az hogy mi a véleményetek esetleg mennyire jó ez a quaad SLI esetleg árktegórián belül van e ennél jobb megoldás vagy esetleg erősebb lenne e 2db videókártya ami ennél kb 2x drágább
Ha ennyi pénzed van akkor tegyél már hozzá egy 980 TI-t.
Amúgy irreálisan drága, az alaplap árából magából ki lehet hozni egy gamer gépet.
De te tudod, ha nincs hova tenni...
Minek vesztek komolyan egy ilyen kérdést?
Még ha bankot rabolt is, nagyon hülyének kell lennie valakinek ahhoz, hogy ilyen aránytalan vacakra költse a pénzét. Merthogy 2 éven belül ugyanúgy elhasználódik, felesleges. Alig van játék, ami előnyt élvez a több-GPU-s rendszerekből. Nem úgy marad valaki gazdag, hogy mindenét elveri meggondolatlan hülyeségekre.
Klasszikus kitaláció. Mindenből a legdrágábbat! A videokártyánál is csak az a lényeg, hogy "...ennél kétszer DRÁGÁBB". Nem is érdekli, hogy milyen alkatrészek, az ár a döntő. Persze, ha van a WC-n lehúzni való, egészségére.
1,2 millióból autót veszek, nem gépet, ami megvétel után a felét se fogja érni.
Az lga 2011 v3 inkább munkaállomás platform és komolyabb munkához is kell 6 magos, 12 szálon dolgozó proci meg 32GB extragyors 4 csatornás memória. Játékra ez olyan overkill, hogy nem lehet leírni...felesleges pénzkidobás szerintem. 5-10 év múlva meg már elavult lesz (teljesítményben, technológiailag, támogatásokban stb) és rengeteget esik az ára is.
Egy álleejtős gamer gép bőven kimerül mondjuk egy 1150 vagy 1151-es Z chipsetes alaplapban, húzható i7 prociban, 2x8GB memóriában és két GTX980(ti) videokártyában. Már ez is bőven átlag feletti (egy full HD monitorhoz túlzás is) és drága. A megspórolt összeget meg idővel kell a gépre elköltögetni fejlesztés gyanánt (lassan járj, tovább érsz).
Persze ha megrendelésre készítesz profi videókat, animációkat, 3 monitoron egyszerre 15 dolgot csinálsz, akkor kell a kraft, az már más kategória. A játékos gép az csak játékos gép és vannak az ilyen jellegű felhasználásnak ésszerű határai. Persze ha Dagobert vagy és epéniszre gyúrsz, akkor nem szóltam.
Amúgy sejthető, de azért informáltam, hogy mi mire való. Minden héten felbukkan egy ilyen nyálcsorgatós "mindenbőlalegdrágábbat" pistike. Ő még annyival ügyesebb volt, hogy nem 4db Quadro/FirePro videokártyát nézett bele. xD
Ha tényleg lenne rá pénze, akkor tuti okosabb is lenne.
Belátná, hogy ezerszer hatékonyabb évente lecserélni egy 300 eFt -os gép fő alkatrészeit, mint egybe megvenni tök értelmetlenül egy ilyen monstrumot. Ugyanis nem lehet tudni, mikor jön ki olyan fejlesztés, ami szarrá veri az előző generációt.
Szóval a kérdés kamu, ahogy mondjátok. Jelentettem is.
gamer nek nem jo, se munkara
munkra 4x 980 jo lenne mar ha keves penzed van de kell a Quad ellenben 3 at is vehetsz vagy 2 t munkara ha kicsi a keret
jatekra 1db Titan X is boven jo es eleg lehet egy 4magos 8szalas intel (most nem nezem meg ez olyan e... de gondolom minimum 6mag 12szalas lehet)
"szerencsed" ott a "six-core" :D igy igen felesleges, ha csak nem atomeromuvet igenylo szimulatorhoz kell (no meg munkara) akkor nem kell ilyen cpu
#7 spicli :P ilyen kerdes havonta hetente legalabb 1 mindeg van, es szerintem nem todlik oket ha jelentik is (meg sok mast sem, ellenben van amit nem kelene torolni megis kitorlik, megcsuszik a kezuk :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!