Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » NAND tároló okostelefonban,...

NAND tároló okostelefonban, hogy is van ez?

Figyelt kérdés
azt lenne a kérdésem hogy hogy épül fel az android rendszer azt tudom hogy a rom a belső tárhelyre van telepítve na de a firmware vagy a kernel esetleg a bootloader hol vagy? lehet hogy ezek közül valamelyik magában a romban van és hülyeséget kérdezek de nem tudom és ezért kérdezem és azért mert neten nem találtam pontos leírást se az androidról csak úgy az általánosságban
2015. aug. 22. 18:49
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Ugyanabban a memória-chip-ben (NAND-ban) csak más partíciókon:

[link]

2015. aug. 22. 20:03
 2/4 A kérdező kommentje:
és fizikailag hozzálehet férni a nandhoz? (tehát nem micro usb-vel) és így flashelni rá mondjuk egy új romot?
2015. aug. 22. 21:12
 3/4 A kérdező kommentje:
még annyi kérdésem van hogy akkor mikor bekapcsolom a telefont és be jön a telefongyártó logója azt mi tölti be a bootloader vagy a kernel? és hogy ezeket törlés után újra lehet telepíteni valahogy?
2015. aug. 22. 21:15
 4/4 CspCsj ***** válasza:

Az USB-n a leggyorsabb és a legegyszerűbb a partíciók felülírása:

[link]

(12. dia - boot folyamat)

Azonban, nem megfelelően működő bootloader (és nem működő ROM esetén a nem jó recovery kernel) van az eszközön akkor bekapcsoláskor már szinte lehetetlen lesz saját erőből helyrehozni.

Gyárilag speciális csatornán (JTAG?) és speciális eszközökkel újraprogramozható, de hosszú utánajárást igényel:

[link]

2015. aug. 23. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!