Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy a proci hűtő?

Miért nem megy a proci hűtő?

Figyelt kérdés

Szétszedtem a gépet a szomszédnak kitakarítani, ( most másodjára ) levettem a proci hűtőt, kitakarítottam, visszatettem, rádugtam a csatlakozójára, de amikor bekapcsolom a gépet, a venti nem indul el!!!!

Lehet hogy eltört a kábel? Próbáltam a csatiját fordítva is rádugni, de úgy nem ment bele, így nem erőltettem.

Az is érdekes, hogy az alaplapon a proci hűtőnek 4 tűje van a proci hűtő csatiján meg csak 3 tű van, ez befolyásolhatja? Vagy próbáljam meg más helyre bedugni? Nem értem hogy mi lehet a gond.

Megy csak egy csavart lehet normálisan becsavarni, ez mért van?? és így lötyög, de még nem is pattan bele a csavar lukakba a proci hűtő.

2015. aug. 19. 19:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Hát először próbáld meg megmozgatni a kábelt hátha érzékeli majd. Meg dugd rá újra.

Vagy próbáld meg olyan helyre dugni ahol van annyi tű amennyi neked kell.

Ha sehogy se működik akkor le kellene cserélni a kábel végén a csatlakozót. Amit nem nehéz ha van hozzá eszközöd.

2015. aug. 19. 20:36
 12/23 anonim ***** válasza:
Én ösztönből a következőket csinálnám: Elkérném a szomszédtól a hűtőt, és megnézném az én gépemen is, vagy fordítva, én vinném el az én hűtőmet. Ha működik, akkor valamelyik vezeték, vagy az érintkezője megsérült. Más esetben már az alaplap sérült, vagy valahol rossz az összeszerelés, esetleg zárlat van.
2015. aug. 19. 20:37
 13/23 anonim ***** válasza:
38%
Az is lehet hogy valami akadályozza a ventilátor forgását, vagy a sok kosz miatt már leégett, esetleg kiszáradt a ventilátor, mert már régi, olyankor már ki kell cserélni.
2015. aug. 19. 20:40
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a rendes válaszokat, holnap az lesz az első, hogy kiszerelem a szomszéd hűtőjét, és bedugom az én gépembe.

Jaa, és még egy kérdés.

Az mért van hogy amikor csavaroznám a csavarokat befelé, nem mennek bele, csak csavarodnak, és nem mennnek lefelé, előszőr bele kell pattintani a hűtőt?

2015. aug. 19. 20:42
 15/23 anonim ***** válasza:
Az attól függ milyen hűtő, mindet másképp kell összeszerelni. Vagy rosszul tetted rá, vagy elkopott már a menet. A ventilátor meg lehet hogy szétszedés előtt se működött, pont ezért akarta a szomszéd kitakaríttatni.
2015. aug. 19. 20:46
 16/23 A kérdező kommentje:

Neem, ő nem ért a gépekhez semennyire, csak facebook meg skype.

Én mentem át kitakarítani a gépet, valami más ötlet?

2015. aug. 19. 20:48
 17/23 anonim ***** válasza:
Nincs más ötlet, megnézted takarítás előtt hogy működött e a ventilátor? Gondolom nem. Más lehetőség nincs a leírtakon kívül. Esetleg belenézel a biosba hogy ott mi van beállítva, de hűtés nélkül még abba sem ajánlott belépni.
2015. aug. 19. 20:52
 18/23 anonim ***** válasza:

Annak először bele kell pattanni.

Ha nem megy bele akkor amit tekersz azt húzd fel hogy a tű ami szétnyomja a fogatót azt elengedje és úgy bele kell hogy pattanjon.

És miután pattan utána kell eltekerni.

2015. aug. 19. 21:06
 19/23 A kérdező kommentje:
Demon, ezt hogy érted? :) bocsi, csak nekem egy kicsit bonyolult :) Elmagyarázod mégegyszer :) ?
2015. aug. 19. 21:08
 20/23 anonim ***** válasza:

Igen gondoltam hogy nem érted hidd el én se érteném XD

[link]

Itt látszik a négy láb.

Abban van egy kis tű (fekete kis rész) ez nyomja szét az a két műanyagot ami lefogja a hűtőt.

Na most ha az a fekete kis tű le van csúszva és szétnyomja egy kicsit a lábat akkor nem pattan le.

Így azokat a tűket húzd fel és a fehér lábakat (képen) kicsit nyomkodd közel egymáshoz és úgy bele kell hogy pattanjon.

2015. aug. 19. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!