Hogy lehet megfelelőképpen hűteni a számítógépet ennyire melegben?
30 Celsius van a szobában. Jó meleg. Van egy CoolerMaster Silencio 650 gépházam: [link]
benne egy i7 3770 proci és egy R9 290 videokártya. Ilyen kártya ilyen hűtéssel: [link]
a kérdés az, hogyha a gép hátuljába még szerelek egy 12 centis ventit az mennyire fog segíteni? a Videokártya felszökik játék közben akár 90 fokra is... a proci is 70-80 körül izzik... az előlapi két nagy venti max fordulatszámon üzemel.
mit tehetek?
Az elülső 2 helyekre 1-1 120-as venti, mindkettő befelé.
A hátsó helyre 1 120-as venti, kifelé (ha van hely a gép mögött, akkor befelé).
Felülre 1 140-es, kifelé.
Továbbá teljes pucolás és újrapasztázás.
köszi a válaszokat!
alap így megy most.
akkor hátra veszek egy ventit mert nincs és felülre is egyet.
Ha hátulra teszel egy ventit az nem ér sokat,mivel : a meleg levegő amúgy is felfelé száll,így nem a felső lyukakon megy ki ,hanem a 90%-a itt ,magyarul csak eltereled ,az-az 1 venti max 1-2 fokot szedne le ,tán még annyit sem.
Ha nincs kiépítve "szélcsatorna" szerűre ,akkor ugyanaz lesz mint eddig : csak termelődik és a termelődött szép lassan felfele száll és ennyi,de ha alulról befúj egy az már sokat segít,ha előről 1-2 akkor lényegében már hurok alakban viszed ki a meleget,ha oldalról egy akkor az a tápra visszanyomja és a táp mellet kimegy,illetve ami jobbra megy az a venti fölé megy ami kitessékeli (a lényeg,hogy a venti bal oldalt legyen az alsóhoz képest ) ,illetve ha felül még van 1-2 akkor az szívja szószerint a meleg levegőt kifele.
4-5e ft-ból meglehet oldani ha legolcsóbb kell mindenből,megéri.
Szia.
Ez nem tudom mennyit segíthet, de egy próbát megér.
Reggelente 9 órakor zárd be az összes ajtót+ablakot, és húzd le a redőnyt. Egészen délután 5 óráig ne is nyisd ki az ablakokat, és ne húzd fel a redőnyt. Én is ezt alkalmazom, és a szobában 20 fok van. Minden este 6-tól egészen éjfélig kinyitok minden ablakot+ajtót, hogy a levegő cserélődjön és lehűljenek a szobák. Majd másnap kezdődik előről. Gondoltam hátha segít.
ahogy a #7 is javasolja
elobb a szobat probald hutteni, tehetsz bele 6 ventilatort is ha azok meleg levegot szivnak...
ui. tudom ez sokaknal ez halalos bun, de vedd le a gep oldalat. en max 60 fokot mertem jatek kozben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!