Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet megfelelőképpen...

Hogy lehet megfelelőképpen hűteni a számítógépet ennyire melegben?

Figyelt kérdés

30 Celsius van a szobában. Jó meleg. Van egy CoolerMaster Silencio 650 gépházam: [link]

benne egy i7 3770 proci és egy R9 290 videokártya. Ilyen kártya ilyen hűtéssel: [link]

a kérdés az, hogyha a gép hátuljába még szerelek egy 12 centis ventit az mennyire fog segíteni? a Videokártya felszökik játék közben akár 90 fokra is... a proci is 70-80 körül izzik... az előlapi két nagy venti max fordulatszámon üzemel.

mit tehetek?

2015. aug. 15. 17:33
 1/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Újrapasztázod és/VAGY amit te is írtál.
2015. aug. 15. 17:37
 2/8 A kérdező kommentje:
a proci 3 hónapja volt újrapasztázva, kb a hátsó venti mennyit segítene? milyet érdemes venni?
2015. aug. 15. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Az elülső 2 helyekre 1-1 120-as venti, mindkettő befelé.

A hátsó helyre 1 120-as venti, kifelé (ha van hely a gép mögött, akkor befelé).

Felülre 1 140-es, kifelé.

Továbbá teljes pucolás és újrapasztázás.

2015. aug. 15. 17:42
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

[link]

alap így megy most.

akkor hátra veszek egy ventit mert nincs és felülre is egyet.

2015. aug. 15. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:
A procin és a videokártyán is le lehet cserélni a referencia hűtéseket nagyobb teljesítményűre. Főleg a videokártyára férne rá egy izmosabb darab.
2015. aug. 15. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha hátulra teszel egy ventit az nem ér sokat,mivel : a meleg levegő amúgy is felfelé száll,így nem a felső lyukakon megy ki ,hanem a 90%-a itt ,magyarul csak eltereled ,az-az 1 venti max 1-2 fokot szedne le ,tán még annyit sem.

Ha nincs kiépítve "szélcsatorna" szerűre ,akkor ugyanaz lesz mint eddig : csak termelődik és a termelődött szép lassan felfele száll és ennyi,de ha alulról befúj egy az már sokat segít,ha előről 1-2 akkor lényegében már hurok alakban viszed ki a meleget,ha oldalról egy akkor az a tápra visszanyomja és a táp mellet kimegy,illetve ami jobbra megy az a venti fölé megy ami kitessékeli (a lényeg,hogy a venti bal oldalt legyen az alsóhoz képest ) ,illetve ha felül még van 1-2 akkor az szívja szószerint a meleg levegőt kifele.

4-5e ft-ból meglehet oldani ha legolcsóbb kell mindenből,megéri.

2015. aug. 15. 18:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Ez nem tudom mennyit segíthet, de egy próbát megér.

Reggelente 9 órakor zárd be az összes ajtót+ablakot, és húzd le a redőnyt. Egészen délután 5 óráig ne is nyisd ki az ablakokat, és ne húzd fel a redőnyt. Én is ezt alkalmazom, és a szobában 20 fok van. Minden este 6-tól egészen éjfélig kinyitok minden ablakot+ajtót, hogy a levegő cserélődjön és lehűljenek a szobák. Majd másnap kezdődik előről. Gondoltam hátha segít.

2015. aug. 15. 19:03
 8/8 anonim ***** válasza:
74%

ahogy a #7 is javasolja

elobb a szobat probald hutteni, tehetsz bele 6 ventilatort is ha azok meleg levegot szivnak...

ui. tudom ez sokaknal ez halalos bun, de vedd le a gep oldalat. en max 60 fokot mertem jatek kozben.

2015. aug. 16. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!