Adott eggy Cote i5 3450 processzor, jatek kozben a magok homerseklete 105 fokra megy fel. Jelenleg a gyari huto van benne, ezt szeretnem kicserelni. Milyen hutot ajanlotok, mely megfelelne?
2 hete pasztaztak ujra.
A haz szellozese kivalo, ezzel nem lehet gond.
A legolcsóbb paszta is jó.
Van szilikon alapú paszta is, az max azoknak való akik nem tudják, hogy miből mennyit és hogyan.
No meg nem is beszélve arról, hogy drága mint a méreg.
Na de a kérdésedre válaszolva.
A CPU-ra kinyomsz egy borsószem nagysűgú golyót, azt esetleg elkenegeted egy kis lapkával, de igazából mindegy.
Felrakod a CPU hűtőt szépen, majd szépen lassan elkezded egy kicsit lenyomni a hűtőt, de csak óvatosan és az alaplap ha lehet legyen alátámasztva (már ha ki kell venni a házból a hátlapi rögzítő miatt) majd a csavarokat (már ha csavaros lesz) szépen elkezded betekerni.
Mindig a szemközti csavart teker sorrendben.
Tehát ha a jobb alsóval kezdtél akkor bal felső, majd bal alsó és jobb felső csak figyelj arra, hogy egyik irányba se legyen túlzottan meghúzva, mert az ellekező irányba lehet kinyomja a pasztát és akkor itt lesz a baj.
Na most az a bizonyos baj az, hogy az olcsóbb paszták vezetik az áramot, szóval nem szerencsés ha a nyákra "kifolyik" szóval csak óvatosan.
Ezért is van a drága szilikonos mert az nem vezeti az áramot, de az mint mondtam atom drága a többihez képest.
Én csak ezt használok: [link]
Az i5-4460 procim gyári hűtővel és ezzel kenve játék alatt nem megy 60 fok fölé :D
Koszonom mindenkinek a valaszokat, beszereltem a hutot, valoban nagyon jo, 45 fok fole nem megy. :)
Es valoban, nem gondoltam volna, de a szakuzletben bizony nem pasztaztak be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!