Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért akad be a gép percenként?

Miért akad be a gép percenként?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez a megfelelő hely-e a kérdésem megvitatására, de mindenesetre tennék egy próbát.

Mire fogható az a hiba, (ami már hetek óta fent áll) hogy a gépem elég gyakran, általában percenként befagy 1-2 másodpercre? Hihetetlen idegesítő, hogy befagynak a játékok mindig a legkellemetlenebb pillanatkor, zene hallgatásnál meg nyakam köré tudnám már tekerni a füles zsinórt, mert rendesen beszaggatnak a zenék, mikor discozni próbálok akkor meg okvetlenül felgyorsulnak, recsegnek, darálnak a zenék, aztán megáll az egész program, majd 5-10 másodperc után megy tovább.. Böngészéskor vagy akár simán csak, ha mozgatom az egeret akkor is jelentkezik a hiba..

Én először vírusra tippeltem, de kicsi a valószínűsége, hogy én vírust szedtem be, azóta már újra is lett téve a Windows, bár nem formáztam le egyik vinyót sem. Azonban mostanába már az SSD-re, talán a HDD-re gyanakszok, hisz az köztudott, hogy az SSD-k nem túl hosszú élettartamúak. (1 éve van meg) Eddig nem volt ilyen gyakori, de most percenként jelentkezik ez, és már falhoz tudnám b0\szni az egész k|_|rva rendszert úgy ahogy van :@

UI: észrevettem az utóbbi időben, hogy leggyakrabban akkor jelentkezik a hiba, ha valamilyen folyamatot gyakoroltatok a processzorral, tehát ha megnyitok egy programot, vagy hasonló.. ( Jelenesetben a Chrome-ról van szó ) Pedig nem egy utolsó hulladék azért, AMD A8-6600K APU prociról beszélünk, eddig hibamentesen hajtotta a gépem.

Hűtésre is gyanakodtam már, de azt megmagyaráztam azzal, hogy akkor is csinálja amikor nem melegszik, az-az ha bekapcsolom reggel már űzi is a hobbiját. :D

2015. aug. 9. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Táp pontos típusa?

Egy 100%-os rendszer pucolás sem ártana.

Tuti jó driverek vannak fent?

Próbálj meg egy másik tápkábelt rakni a winchestreredbe/dvd olvasódba.

2015. aug. 9. 13:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Újraraktad és nem formáztad?

Miért nem? Azzal lehetett volna kiszűrni, hogy szoftveres/hardveres a baj.

Itt az a baj, hogy bármi lehet a ludas. Alaplap, HDD, rossz kábel, tápegység....

Porold ki, rakd újra a windows úgy hogy 0-ra leformázod, pasztázd újra a gépet, cserélj sata kábelt.

2015. aug. 9. 13:36
 3/6 A kérdező kommentje:
azert nem, mert frissitettem Windows 10-re 8-rol, es ha jol emlekszem nem kinal fel ilyenkor ilyen lehetoseget, viszont most leformaztam mindent, es mar telepitem a friss op rendszert. egyebkent nem oly reg meghalt a monitorom tapkabele okvetlenul, kicsereltem es jo lett. lehetseges, hogy valami itt a aramhalozattal van? miota ide koltoztem azota csinalhatja ezt.
2015. aug. 9. 15:02
 4/6 A kérdező kommentje:
illetve mikor meg a 8 futott rajta, akkor csak a hang akadt be hasonlo rendszeresseggel, a kep illetve maga a szoftver csak par napja hagy ki
2015. aug. 9. 15:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Az is lehetséges hogy a tápod haldoklik a rossz elektromos hálózat miatt
2015. aug. 9. 16:19
 6/6 A kérdező kommentje:
A táp teljesen új, nem rég szereztem be, egyébként a teljes formázás és újratelepítés megoldotta, köszi srácok a válaszokat! :)
2015. aug. 9. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!