Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mikor jön az AMD legújabb...

Mikor jön az AMD legújabb processzora, és lehet tudni, hogy mekkora előrelépés lesz ez?

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 19:05
1 2
 11/17 Trevor. ***** válasza:
100%
Elég lesz jövőre is, sokan mai napig Cor2Quad-al játszanak. Ha bejön a Zen és sikeres lesz, akkor esetleg megérheti váltani. Nekem i5-4460 procim van, én úgy vagyok vele, hogy hosszú évekig nem akarok CPU-t cserélni.
2015. aug. 5. 19:41
 12/17 Trevor. ***** válasza:
Ha már Tirexi: én nem tartom sokra. Aki pedig szeretne olyan gépet, mint ami neki van, megteheti: nagyon egyszerű, sokkal olcsóbb, mint egy autó pl. De ő sem hülye, amint a mostani 2db (asszem még "csak" egy GTX 980 Ti-je van) helyett jön az újabb Nvidia széria, azonnal vált és a régit eladja.
2015. aug. 5. 19:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Azért ez elég erősen szubjektív vélemény

"Egy dologgal magyarázható az elértéktelenedés, rossz döntéseket hoztak évekkel ezelőtt. Sorozatosan."

Én úgy látom, hogy az egyetlen ballépésük(már ami az FX sorozatot érinti) az volt, hogy feltételezték, hogy hamarabb állnak át a fejlesztők a sok magra, semmi más. A jövő egyértelműen a több magos cpu k ban van, és most nem 2-4-8 magról beszélek, hanem sokkal(!) többről, egyáltalán nem lepne meg, ha 10-12 éven belül otthoni gépekben is 128+ magos cpu lenne - mielőtt valaki a torkomnak esne, nézzétek meg, hogy milyen vasak voltak 10, meg 20 éve. Beleöltek egy rakás pénzt a fejlesztésbe, azóta meg folyamatosan veszteséget termelnek, nem nagy meglepetés, hogy így nincs nagy keret egy új cpu fejlesztésére. Persze az ilyen fx9 es kapálózásokra nincs mentség, ezzel teljesen egyetértek.

Ugyanez volt a helyzet 2000 környékén, amikor a microsoft csinált egy táblagépet, kb mindenki hülyének nézte őket, totális bukás lett belőle, rá ~6-7 évre meg az apple hülyére kereste magát pontosan ugyanazzal, a különbség annyi volt, hogy jól időzítettek(persze eltúlzom ezt a példát, de értitek).

Fel lehetne hozni akár az id megatexture technológiáját is(azzal gondolom mindenki egyetért, hogy a rage idejében az még bőőőven korai volt), vagy a rengeteg VR szemüveget(vagy annak idején inkább sisakot..), és még ezer egy technológiát.

2015. aug. 5. 19:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Haver, ha neked ennyi a IT ipar, inkább meg se szólalj a témában. Vannak, akik szabadúszóként komoly projektekben vesznek részt és olyan pénzeket keresnek egy-egy munkával, mint édesanyádék fél év alatt.

2015. aug. 5. 19:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"A jövő egyértelműen a több magos cpu k ban van, és most nem 2-4-8 magról beszélek, hanem sokkal(!) többről, egyáltalán nem lepne meg, ha 10-12 éven belül otthoni gépekben is 128+ magos cpu lenne - mielőtt valaki a torkomnak esne, nézzétek meg, hogy milyen vasak voltak 10, meg 20 éve."

Szerintem sosem lesz ilyen. Az ilyesmit valószínűleg más sokkal célszrűbb inkább GPU-ra megírni. Most is vannak ilyen több tíz, magos CPU-k (Xeon Phi), de mindent egyszerűen nem praktikus ilyen módon megoldani. És ebbe az irányba is orientálódik az IT ipar. Ezért került grafikus processzor a CPU-kba és ezért négyszerezte meg az Intel az IGP-i teljesítményét az elmúlt 3 generációban.

2015. aug. 5. 20:00
 16/17 anonim ***** válasza:
20%
blabla... megmondom én neked mi lesz a jövő.. túlnépesedés és háborúk.
2015. aug. 5. 20:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 2016ban jön. Az előző néhány sorban voltak kisebb viták. Nos, szerintem is egy i5 4460 nagyon sokáig leég lehet. A Haswellt még mindig sokan használják, a broadwell ratyi, a skylake gyerekcipőben jár. Ja, és az amd elég rossz anyagi állapotban van asszem.
2015. aug. 6. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!