Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mikor jön az AMD legújabb...

Mikor jön az AMD legújabb processzora, és lehet tudni, hogy mekkora előrelépés lesz ez?

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 19:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

2016-ban jön a Zen.

Igéretek most is vannak, aztán meglátjuk mi lesz belőle.

2015. aug. 5. 19:14
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg jövő nyáron jön a Zen architektúra. Addig valószínűleg már semmi.

Amit eddig kiszivárogtattak róla, hogy a mostani CMT felépítésről áttérnek az Inteléhez hasonló SMT-re. A sok mag marad. Ha jól rémlik, a desktopra szánt modellek 8 maggal / 16 szállal jönnek. Az IGP-t állítólag ki fogják hagyni. A várható teljesítményéről még nincs semmi.

Ami az AMD elmúlt 10 évi teljesítménye alapján várható:

- A belsős teszteken ~10%-ot ver majd az i7-re.

- Csúszni fog a megjelenés.

- Nem tudják rendesen befejezni, a teljesítménye elmarad a várakozásoktól, inkább az i5-tel áll párba.

- 9-12 hónappal később jön egy csiszolt változat magasabb órajelekkel. Gyakorlatilag amilyennek az elsőt a megjelenés napján szerették volna.

Ezt játszották el az utóbbi két architektúra váltásukkal, a Phenomnál és a Bulldozernél is.

2015. aug. 5. 19:17
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor jövőre jön, nekem mindegy hogy sikerül, biztosan erősebb lesz mint a mostani, de még az FX-el is elvagyok. Sokan annyira várják a fejlesztéseket mintha az életük függne tőle közbe nincsenek is olyan játékok a rosszul optimalizáltakon kívül amikkel megszenvedne egy mai átlag gép.
2015. aug. 5. 19:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"közbe nincsenek is olyan játékok a rosszul optimalizáltakon kívül amikkel megszenvedne egy mai átlag gép"

Vannak emberek, akik nem csak játszadoznak a gépükkel. Sőt, vannak, akiknek egyenesen pénzt keresnek vele, és minél gyorsabb a gép, annál többet.

2015. aug. 5. 19:22
 5/17 anonim ***** válasza:

Utoljára azt olvastam, hogy 2016 vége. Jóslatokba nem bocsájtokznék, amíg nincsenek konkrét, mért adatok nincs értelme beszélni róla.

Annyit pontosítanék a második válaszoló válaszán, hogy 16 magos verzió is lesz a hírek szerint(igen, ez 32 szálat jelent), illetve ugyanúgy lesznek APU k is, ugyanolyan foglalatba(az még nem tisztázott, hogy AM4, vagy FM3 lesz a neve), a fejleszthetőségre ez elég jótékony hatással lehet meglátásom szerint.

2015. aug. 5. 19:25
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Jó lenne ha végre összehoznának valamit, ami segítene rajtuk.

2015. aug. 5. 19:26
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire én tudom, a 16 magos változatokat már nem desktopra fogják szánni.
2015. aug. 5. 19:27
 8/17 Trevor. ***** válasza:
100%

Nagyon el van szállva az AMD a sok maggal. DX12-ben bíznak ennyire vagy mi?

Viszont egy Haswell i5 játékra még sok évig elég lesz.

2015. aug. 5. 19:32
 9/17 A kérdező kommentje:
Csak azért tettem fel a kérdést, mert jelenleg egy FM2+ Athlon x4 760k van, egy r9 270x és 12gb ram mellett, ami nem rossz, el lehet még játszadozni, de nem tudom, hogy jövőre elég lesz e, viszont szeretném megvárni az új szériát :)
2015. aug. 5. 19:37
 10/17 anonim ***** válasza:
54%

"Vannak emberek, akik nem csak játszadoznak a gépükkel. Sőt, vannak, akiknek egyenesen pénzt keresnek vele, és minél gyorsabb a gép, annál többet."

A Youtube videósokra gondoltál, és a napi 1-2 videójukra ? :) Tudom ismerem őket, 2 millás gépük van ellenben 10 megabit feltöltési sebességük :) Amit nyernek a réven azt elvesztik a vámon :) Szoktam nézni a Tirexi-t akinek gépe lassan egy BMW árával vetekszik, de valahogy nem győz meg hogy 200 fps-el tolja a Skyrimet évek óta. Nekem 40-50 fps-el is örömet szerzett a játék. Persze az igények...

2015. aug. 5. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!