Mikor jön az AMD legújabb processzora, és lehet tudni, hogy mekkora előrelépés lesz ez?
2016-ban jön a Zen.
Igéretek most is vannak, aztán meglátjuk mi lesz belőle.
Elvileg jövő nyáron jön a Zen architektúra. Addig valószínűleg már semmi.
Amit eddig kiszivárogtattak róla, hogy a mostani CMT felépítésről áttérnek az Inteléhez hasonló SMT-re. A sok mag marad. Ha jól rémlik, a desktopra szánt modellek 8 maggal / 16 szállal jönnek. Az IGP-t állítólag ki fogják hagyni. A várható teljesítményéről még nincs semmi.
Ami az AMD elmúlt 10 évi teljesítménye alapján várható:
- A belsős teszteken ~10%-ot ver majd az i7-re.
- Csúszni fog a megjelenés.
- Nem tudják rendesen befejezni, a teljesítménye elmarad a várakozásoktól, inkább az i5-tel áll párba.
- 9-12 hónappal később jön egy csiszolt változat magasabb órajelekkel. Gyakorlatilag amilyennek az elsőt a megjelenés napján szerették volna.
Ezt játszották el az utóbbi két architektúra váltásukkal, a Phenomnál és a Bulldozernél is.
"közbe nincsenek is olyan játékok a rosszul optimalizáltakon kívül amikkel megszenvedne egy mai átlag gép"
Vannak emberek, akik nem csak játszadoznak a gépükkel. Sőt, vannak, akiknek egyenesen pénzt keresnek vele, és minél gyorsabb a gép, annál többet.
Utoljára azt olvastam, hogy 2016 vége. Jóslatokba nem bocsájtokznék, amíg nincsenek konkrét, mért adatok nincs értelme beszélni róla.
Annyit pontosítanék a második válaszoló válaszán, hogy 16 magos verzió is lesz a hírek szerint(igen, ez 32 szálat jelent), illetve ugyanúgy lesznek APU k is, ugyanolyan foglalatba(az még nem tisztázott, hogy AM4, vagy FM3 lesz a neve), a fejleszthetőségre ez elég jótékony hatással lehet meglátásom szerint.
Nagyon el van szállva az AMD a sok maggal. DX12-ben bíznak ennyire vagy mi?
Viszont egy Haswell i5 játékra még sok évig elég lesz.
"Vannak emberek, akik nem csak játszadoznak a gépükkel. Sőt, vannak, akiknek egyenesen pénzt keresnek vele, és minél gyorsabb a gép, annál többet."
A Youtube videósokra gondoltál, és a napi 1-2 videójukra ? :) Tudom ismerem őket, 2 millás gépük van ellenben 10 megabit feltöltési sebességük :) Amit nyernek a réven azt elvesztik a vámon :) Szoktam nézni a Tirexi-t akinek gépe lassan egy BMW árával vetekszik, de valahogy nem győz meg hogy 200 fps-el tolja a Skyrimet évek óta. Nekem 40-50 fps-el is örömet szerzett a játék. Persze az igények...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!