Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asztali PC böngészésre?

Asztali PC böngészésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a témában nincs nagy jártasságom, ezért kérnék tőletek segítséget. Egy asztali PC-t szeretnék összerakni, amin főként csak böngészni szeretnék. Maximum 1-2 alap játékra. Mit ajánlanátok? Az árnál maximum 100.000 Ft-ra gondoltam de ha lehet ezt lefelé kéne inkább formálni.

A válaszokért előre is köszi!

2015. aug. 5. 12:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

# 18

Na csak mert "megszakérted" itt a témát, elárulom a nagy titkot miért olyan olcsó az előbbi Chiftech: Egy régi, alsó kategóriás kifutott modell. Még a "delta időszakból" való, elég öreg konstrukció, ma már csak nagyon alap konfigot építenék rá.

Az FSP PNR is ugyan ez a helyzet, ez volt az APN elődje régen, és ahogy az APN is, minden felesleges sallangtól megszabadult, hogy minél olcsóbb legyen. Gyakorlatilag egy hűtésben alul méretezett PNF az egész.

"alacsony terhelésnél is nagyon jó hatásfokú tápot"

Ezt miért kell kiemelni? Már évek óta ahhoz, hogy 80+ plecsnit kapjon valami 20%-on is legalább 80 feletti hatásfok kell, de az elmúlt években már 10% felett is. Manapság ez már alap, ahogy a BQ-ban lévő butított fsp se egy hatalmas szám.

"Nem különb ez se, mint a codegen tápok, sőt, talán még rosszabb is..."

Szóval azt se tudod mi van benne, azt se ítéled meg jól miért adják ennyiért, de ilyen "objektív igazságokat" gyártasz.

"Az a 6E-s FSP táp sincs fenn a gyártó honlapján. Az is egy hulladék."

Az FSP oldala(i) a hulladékok, és te már megint hasadra ütsz.

Pár évente becsúszik a low budget kategóriába egy-egy ilyen táp, pár éve voltak tűrhető hiprok, előtte az apn volt elég olcsó stb.

"tudok róla tesztet is ha kell valakinek."

Kb csak a jonnyguru és a hardware secrets tesztjeire lehet adni, nem egy példa volt már rá, hogy egyes oldalak minden tápot kikiáltottak ilyennek meg olyannak, aztán jonnygurunál a táblázatok felében a fail szó volt.

2015. aug. 5. 20:45
 22/29 anonim ***** válasza:
43%

Az APN nem épp olcsó. Egy 350W 10E. A PNR meg 6E. Mindkettő oem, akkor milyen sallangokról beszélsz itt?

Akkor egy régi, rossz hűtésű és hatásfokú tápot ajánlasz ide 100E forintos konfighoz? Még irodai gépbe se raknám, már bocs. Hosszútávon a villanyszámlán megspórolod.

A be quiet butított fsp belső? Nagy szakértő vagy koma :). Az FSP belső lehet igaz ebből. :)

A kis terhelés alatt az 50W körülit értettem, amit egy mai gép üresjáratban fogyaszt, hiszen az a lényeg.

Nana, azért nem csak 2 tesztoldal létezik. És mi alapján döntöd el, melyik a jó? Utánuk mérsz?

Egyszerűen 10E alatt nincs normális táp.

Ne magyarázd már itt a bizonyítványod, miközben fing*d sincs a felépítéséről, milyen kondikat használ, védelmek, hűtés, hatékonyság.

Én 5E+áfáért feltételezem a gagyi belsőt. Rosszul teszem? Ennyiért nem lehet benne minőségi alapanyag, ennyi.

Mutass egy tesztet addig meg ne magyarázd meg, hogy az egy jó táp.

2015. aug. 5. 21:23
 23/29 anonim ***** válasza:

Amint megtanultál szöveget értelmezni(a kommented fele meg se született volna eme szuper képesség birtokában), elkezdesz konkrétumokban beszélni, nem hozol fel olyan dolgokat aminek eddig semmihez nem volt köze, esetleg olyan dolgokat se jelentesz ki amiket nem tudhatsz, akkor lehet(ne) beszélni.

Ennyit még azért:

"A be quiet butított fsp belső? Nagy szakértő vagy koma :). Az FSP belső lehet igaz ebből. :) "

Szerinted 10k-ért mit fogsz kapni? Enermax Platimax szintet? Most nem volt semmi kedvem feltúrni a netet a pontos típusért, de az S7 széria a felétől felfele butított FSP EPN(hasonlóan mint a raider), akkor lefele mi lesz? 92+AU?

2015. aug. 5. 21:49
 24/29 anonim ***** válasza:
43%

[link]

Na olvass egy picit, ez pont a 300W tápról szól. Mint mindegyiknek, ennek is van gyengéje, de olvasd el a véleményt róla, mit írnak.

Jó a dumád, de még mindig nem beszélsz semmiről. Hol a teszt a tápodról? Most komolyan akkor mit próbálsz kommunikálni? Hogy a 6E-es PNR ugyanolyan jó mint az S7 300W? Csak azért olcsóbb, mert sallang mentes?

Ugye nem. Mi az hogy butított belső? Mert a Raider az az Aurum butított változata. Alacsonyabb hatékonyság, stb.

Ha az S7 300W butított változat, mutasd már meg melyik FSP típus pontosan, amit lebutítottak. Mert akkor azt ugye jobban megéri megvenni.

2015. aug. 5. 22:07
 25/29 anonim ***** válasza:
43%

Ja és pontosan értelmeztem a szöveged és azt válaszoltam meg, esetleg nem értetted, de segítek.

Írod, hogy az APN olcsó mert sallangtól mentes, írom hogy nem az, mert 10E.

Írom hogy alacsony terhelésnél is jó hatásfok, erre te beszélsz a 20% terhelésről, ami pont nem az alacsony terhelés, hiszen az üresjáratról lenne szó vagy mondjuk egy excel, word futtatása, ami szinte üresjárat.

Írsz 2 tesztoldalt, én megkérdem mi alapján döntöd el, hogy melyik a jó.

Ezen kívül megkérdőjeleztem a tápválasztásod egy 100E-s gépbe, mindent figyelembe véve, hatékonyságot is. Majd a butított FSP belsőre reagálok, ami nem igaz.

Meg véded az FSP-t, de minden fajta alátámasztás nélkül. Gratula.

2015. aug. 5. 22:16
 26/29 Trevor. ***** válasza:
Nem hulladék, csak régi és alacsony hatásfokú modell. Az FPS sosem gyártott szar tápot.
2015. aug. 5. 22:35
 27/29 Trevor. ***** válasza:

Mindig is voltak a 10K alatti tápok között használhatók. Volt régebben Hipro, Gigabyte, azt most van FSP. Nincs ezzel semmi baj, nem Codegen szint, alap gépet rájuk lehet bízni.

Ha Chieftec, akkor csakis CTG, az Sirtec belet használ és minőségi. Mondjuk a legkisebb modell is 400W-os és 11K.

De ha annyira ragaszkodunk a 300W körüli tápokhoz, itt van ez: [link]

Seasonic 360W SSR-360GP, ennek a minőségére nem lehet panasz.

2015. aug. 5. 22:42
 28/29 anonim ***** válasza:

Még mindig nem tudsz szöveget értelmezni.

Sehol nem írtam, hogy a PNR-et, vagy azt a régi chieftechet bárhol ajánlanám, sőt a chifinél írtam külön is, hogy nem, erre te beszélsz olyasmiről ami el se hangzott.

Sehol nem mondtam, hogy a pnr-nek, egy simán 10 éves konstrukciónak bármi köze lenne egy modern táphoz, ezt megint te fantáziálod.

Amit az APN-ről írtam azt se bírtad felfogni. Nyilván egy modernebb, és erősebb felépítés drágább lesz mint a régi, de pár éve még a 350-es APN mozgott 7K körül,de a mai 10-es ár is olcsó (lényegében a hexa egy kicicomázott apn).

Írtad az alacsony terhelésnél jó hatékonyságot igen, én arra azt írtam ,hogy ez manapság alap, anélkül 80+ plecsni nincs is. A határ 10%, egy 300-as tápnál az általad említett 50W már 16%. Itt alapnak kell lennie a jó hatékonyságnak, nem "ficsőrnek".

stb. stb. stb.

Az külön poén, hogy én nem tudok semmit a tápokról, de mikor írom, hogy az általad annyira ajánlott táp fsp-s, hát lehet. Amúgy most ránéztem a tesztre(ott se írná külön, grat cikk), elsőre egy FSP EPN variánsnak tűnik, ami teljesen rendben is van, alsó kategóriában ennek van helye, a BQ se szeretet szolgálat, de ha nem is az, teljesen mind1., alsó kategória(még a Seasonic S12II is bőven az).

Hogy miért pont az a két oldal? Először is nem engednek át minden tápot csak úgy, mint egyes oldalak, ahol a hkc is simán 8 pontos. Ezenkívül elég megnézni egy tesztet, nagyon alaposak, és kritikusak is. Persze nem azt mondom, hogy csak ők léteznek, de a nagyobb hardveres oldalak táptesztjeti az övékéhez képest kb semmik.

"Meg véded az FSP-t, de minden fajta alátámasztás nélkül. Gratula."

Te kezdted úgy szidni, hogy a saját véleményedre támaszkodtál és kikiáltottad, hogy ezeket a nevükkel adják el, de codegen minőségűek. Azonkívül, hogy a google a barátod, ha annyira érdekel mit szidsz, a pnr/pnf nem egy új darab, ennyi idő alatt kijönnek a betegségei a tápoknak, ha esetleg csak hazai szinten követted a ph! megfelelő topikját, értenéd miről beszélek.

Na de, ezzel be is fejeztem, ha valamit ennyire szájbarágósan kell, annak semmi értelme, csak időpocséklás.

2015. aug. 5. 22:56
 29/29 anonim ***** válasza:

Ha nem az említett tápokat kezdted el ellenemben védeni, akkor mit irogattál itt több oldalon keresztül?

Na de mindegy. Kösz, hogy itt voltál, pá.

2015. aug. 5. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!