Minek vannak ddr4 ram? Ha a processorok nem kezelik meg? Vagy lehet hulyeseget mondtam, de pl meg az i7 es proci is ddr3 at kezel amit en neztem. De javitsatok ki ha butasagot kerdeztem.
DDR2 nek is számottevően alacsonyabb volt a késleltetése, mint a DDR3 nak, DDR(1) nek még alacsonyabb, egyáltalán nem mérvadó.
DDR4 már most gyorsabb, mint a DDR3, csak más a felhasználási terület. DDR4 akár kétszer gyorsabb másolást tesz lehetővé, ami nagyobb fájloknál (ha már munkaállomásokról van szó) nem is előny. De egy átlagember számára tényleg semmi pluszt nem hoz a DDR4, szerencsére nem is kell olyan nagyot venni. Kapni olcsó DDR4-et 25e forintért is, és ha beindul a nagyüzemi Skylake, terjed, majd megjelennek a normális, pici modulok. Jelelnleg a normálisak mind 32GB feletti KIT-ek, hiszen senki nem akart készíteni kisebbet, mert minek, úgyis workstationbe kerül.
De konkrétan egymás mellé állítva pl. játék alatt ugyanazt nyújtja a DDR4, mint a DDR3, csak kevesebbet fogyaszt / kevesebb hőt termel, de ha programindulás / programváltás / másolás a téma, ott már kijön az előnye.
# 12
Sebesség tekintetében igenis mérvadó, csak DDR2 és 3 összevetésnél figyelembe kell venni, hogy az egyciklusban átvihető bitek a duplájára nőttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!