Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Focusrite Saffire LE FireWire...

Focusrite Saffire LE FireWire külső hangkártyám van, a számítógép bekapcsolásakor sokszor nem "ugrik" akciókész állapotba, néma marad, ilyenkor ha ujraindítom a pc-t, már működik is. Ezt miért csinálja vajon?

Figyelt kérdés
2008. szept. 5. 17:21
 1/2 anonim ***** válasza:
lehet alaplap gond vagy hangkartya hiba ,esetleg jobban be kell tolni a hangkartyat ,lehet nincs jol beteve ...en az alaplap hibara szavazok en a hardokkal jartam meg ugyanigy pl volt egy 300 gb-s hardom es csak 80at latotta ,huje volt az alaplapom , vagy nezz bele a bioszba lehet ott nincs beallitva rendesen
2008. szept. 6. 11:32
 2/2 anonim válasza:

Üdv!

Nekem is ugyanez volt a problémám, azzal a különbséggel, hogy egy idő után már restart után sem volt hajlandó megszólalni. Eszköz leválasztás, szoftver újratelepítés, restart és újra minden szép és jó. Egészen a következő bekapcsolásig. Utána néztem, a legtöbb helyen azt írják, hogy holmi gagyi chipset-es FW vezérlővel nem hajlandó a Saffire rendesen működni. Erre az oldalon részben fel is hívják a figyelmet.

Idézek:

ADDITIONAL INFO

• Firewire chipsets from TI (Texas Instruments), VIA, and NEC are recommended

• It is highly recommended that Saffire be run on its own Firewire bus/card

• In order to use Saffire with a 4-pin IEEE1394 port you will need a 4-pin to 6-pin cable (not included) and must use the PSU (included)

Itt meg tudod nézni milyen kártya van a gépedben:

vezérlőpult/rendszer/hardver/eszközkezelő/IEEE 1394 busz - állomásvezérlő

Nekem egy VIA OCHI... van, tehát nálam több, mint valószínű ezért nem működik rendesen.

Valahol azt is írják, hogy ilyen vezérlővel egyáltalán nem működik, úgyhogy szerencse, hogy egyáltalán egyszer megszólal.

Most jön a lényeg. Nekem a következő pofonegyszerű trükk vált be: csak elindítom a SaffireControl LE vezérlőt (SaffireLE-1.3) és jobb oldalt lent, a Select SampleRate-en átkapcsolok egy másik mintavételezési frekvenciára. És már villannak is fel a ledek, mint ahogyan kellene normális esetben, amikor tölt be az OS. Persze csak akkor lehet átkapcsolni, ha nincs használatban a Saffire, tehát nincs semmi, ami hangot adna ki abban az időben.

Szóval nekem ilyen egyszerűen sikerült orvosolnom a problémát.

Remélem tudtam segíteni, és annak is akit a google ideirányít. Egyébként ezt a kis kellemetlenséget leszámítva egy nagyon frankó és jó minőségű kártya.

2008. dec. 2. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!