A számítógépem ha áramot kap, miért kapcsol be azonnal?
Figyelt kérdés
Ha áramot kap a gép a ventik felpörögnek az alaplapi led felvillan, de nem kapcsol be, tehát nem indítja a rendszert.
Gép:
Asus alaplap
Mercury 500w táp
2015. aug. 1. 08:57
1/12 anonim válasza:
Én ezt régebbi számítógépek esetében tapasztaltam eddig.
Megoldás: nem kell áramtalanítani... :-)
2/12 anonim válasza:
Silány táp, ennyi. Túl nagy áramot enged rá hirtelen az alkatrészekre.
3/12 anonim válasza:
Semmi köze a táphoz, az alaplap/BIOS sara. Mondjuk én is csak Pentium 2 korszakból láttam ilyen gépeket...
4/12 A kérdező kommentje:
Ezt meg lehet valahogyan oldani, hogy ne csinálja ezt?
2015. aug. 1. 11:27
5/12 anonim válasza:
@3
Ne vegyél részt a Legyen ön is milliomosban.
6/12 A kérdező kommentje:
? Egyébként eddig nem csinálta ezt, és rendes válaszokat kérnék.
2015. aug. 1. 11:34
7/12 anonim válasza:
"Ne vegyél részt a Legyen ön is milliomosban."
Gőzöd sincs az ATX rendszer működéséről...
Kérdező, BIOS frissítéssel próbálkozhatsz, illetve szokott lenni a BIOS-ban olyan beállítás, hogy áramszünet után mit tegyen. Nézd meg azt is, és legyen úgy beállítva, hogy kikapcsolva maradjon.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ez a gép kb. 7 éves és szerintem már erre nincsen BIOS frissítés, de megnézem. Az alaplap csinálhatja ezt, de nem indítja be csak pörögnek a ventik. Szerintem tuti a táp lesz.
2015. aug. 1. 12:39
9/12 anonim válasza:
Restore on AC Power Loss, ilyet keress a BIOS-ban. Ez legyen Disabled. A Power on azt jelenti, hogy bekapcsol áramszünet után.
10/12 anonim válasza:
@7
Rossz ajtón kopogtatsz. De fogjuk arra, hogy hétvége van és tele lett a pocak a nagyinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!