Mi a különbség a belső és külső merevlemez között?
Üdv!
Szeretném bővíteni tároló helyemet, és azt szeretném kérdezni, hogy ez egy külső vagy belső merevlemezzel jobb? Vagyis pontosabban az a kérdés, hogy valamivel rosszabb a külső? Mivel eléggé jutányos áron hozzá tudnék jutni egy db 1Tb-oshoz.
Nem rosszabb, főleg adattérolásra, hordozásra jó, de hogy pl azon legyen az oprendszer azt én nem javaslom.
USB 3.0-ás külső HDD-re gyorsan tudsz fájlokat tölteni.
Ha belső gyors eszköz kell amin a rendszered van, akkor inkább SSD vagy normál jó minőségű HDD.
És mi köze a laptop DVD tárolójának a külső merevlemezekhez?
"Külső merevlemezen nem is lehet rendszer, pontosabban szóval nem érdemes, nem kezeli jól."
4 éve van egy Ubuntu az USB-s külső merevelmezemen, köszöni, jól van. Be is bootol, mielőtt elfelejteném leírni, nem csak 1 gépen teszteltem (laptopon is).
Az egyedüli probléma, amit észrevettem az, hogy jobban izzad bootoláskor a processzor, mint a hagyományis SATA-s (belső) merevlemezzel.
A Windows-t passzolom, nem próbáltam még. De [operációs] rendszer != Windows!
-----
Kérdező!
Attól függ, mire kell. Ha hordozni is szeretnéd (azaz nem csak egy gépen szeretnéd használni), akkor jobban jársz a külsővel. Ha csak egy géphez kell, és sosem szeretnéd mozgatni, akkor maradj szerintem a belsőnél.
A jutányos ár pedig mitől olyan jutányos? Használt? Használt merevlemezt óvatosan vásárolj!
Vajon miért van a külső merevelemezen a linux?
Elárulom a nagy titkot: azért, mert én is ritkán használom. Az egyetem miatt kellett, és ez volt az egyszerűbb megoldás.
99,9%-ban én is Windows-t használok. De attól még nem az a világ közepe, bármennyire is szeretnéd azt hinni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!