Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a belső és...

Mi a különbség a belső és külső merevlemez között?

Figyelt kérdés

Üdv!

Szeretném bővíteni tároló helyemet, és azt szeretném kérdezni, hogy ez egy külső vagy belső merevlemezzel jobb? Vagyis pontosabban az a kérdés, hogy valamivel rosszabb a külső? Mivel eléggé jutányos áron hozzá tudnék jutni egy db 1Tb-oshoz.

2015. júl. 30. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem rosszabb, főleg adattérolásra, hordozásra jó, de hogy pl azon legyen az oprendszer azt én nem javaslom.

USB 3.0-ás külső HDD-re gyorsan tudsz fájlokat tölteni.

Ha belső gyors eszköz kell amin a rendszered van, akkor inkább SSD vagy normál jó minőségű HDD.

2015. júl. 30. 12:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Külső merevlemezen nem is lehet rendszer, pontosabban szóval nem érdemes, nem kezeli jól. Ezért van az, hogy ha SSD kerül a laptopba, akkor a HDD kerül a DVD tárolóba (optical bay), SSD pedig a HDD helyére. A rendszert csak az elsődleges porton ismeri fel. Asztali számítógép esetében pedig külsőnek csak akkor van értelme, ha tényleg hordozni akarja az ember, mert jobban melegszik, hiszen be van zárva. Ha annyira jó áron jutsz hozzá és be tudod rakni a házon belülre, akkor persze, megéri. De csak azért, mert 3e forinttal olcsóbb, mint a boltban, ne.
2015. júl. 30. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:

És mi köze a laptop DVD tárolójának a külső merevlemezekhez?

"Külső merevlemezen nem is lehet rendszer, pontosabban szóval nem érdemes, nem kezeli jól."

4 éve van egy Ubuntu az USB-s külső merevelmezemen, köszöni, jól van. Be is bootol, mielőtt elfelejteném leírni, nem csak 1 gépen teszteltem (laptopon is).

Az egyedüli probléma, amit észrevettem az, hogy jobban izzad bootoláskor a processzor, mint a hagyományis SATA-s (belső) merevlemezzel.

A Windows-t passzolom, nem próbáltam még. De [operációs] rendszer != Windows!

-----

Kérdező!

Attól függ, mire kell. Ha hordozni is szeretnéd (azaz nem csak egy gépen szeretnéd használni), akkor jobban jársz a külsővel. Ha csak egy géphez kell, és sosem szeretnéd mozgatni, akkor maradj szerintem a belsőnél.

A jutányos ár pedig mitől olyan jutányos? Használt? Használt merevlemezt óvatosan vásárolj!

2015. júl. 30. 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:
38%
attól még mert linux fanboy vagy és konzolból böngészel is, mert divatos, még nem te vagy az átlag
2015. júl. 30. 14:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Vajon miért van a külső merevelemezen a linux?

Elárulom a nagy titkot: azért, mert én is ritkán használom. Az egyetem miatt kellett, és ez volt az egyszerűbb megoldás.

99,9%-ban én is Windows-t használok. De attól még nem az a világ közepe, bármennyire is szeretnéd azt hinni...

2015. júl. 30. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!