Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » NAS-be szánt merevlemez, vagy...

NAS-be szánt merevlemez, vagy asztali gépbe szánt, hardveresen, tartósság szerint van különbség?

Figyelt kérdés
Ha "For NAS" megjelöléssel veszek merevlemezt amit adatmentésre használnék (külső házba tenném, hetente egyszer kapcsolnám be amíg a mentés tart) akkor milyen előny vagy hátrányt tapasztalok, mintha asztali gépbe szánt merevlemezt vettem volna?

2015. ápr. 12. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Asztali gépbe semmi különbséget nem fogsz érzékelni, mert az nem fogja tudni kihasználni azt, amit egy NAS tud.
2015. ápr. 12. 14:02
 2/10 macika55 ***** válasza:

Hosszabb megbízhatóbb élettartamra vannak kifejlesztve.

Nézd meg az árkülönbséget.

Egy háttértárolóba,főleg külső meghajtóba,egy WD green is tökéletesen megfelel.

2015. ápr. 12. 14:02
 3/10 A kérdező kommentje:

Külső házba lenne.

Igazából mindenképpen azt szeretném, hogy véletlenül se fordulhasson elő az, hogy váratlanul tönkremegy a merevlemez pés oda minden (természetesen nem egyetlen lemezen tárolnám az adatokat, de ha lehet, a legjobb minőséget venném)...

Green-ről régebben azt lehetett olvasni (azaz inkább itt olvastam), hogy sokat kalibrál és a fej ezért idő előtt tönkre mehet...

2015. ápr. 12. 14:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Tehát inkább az élettartam érdekelne és az hogy ha hetente 1x kapcsolom be, akkor gondolom ez sem számít a NAS-ben lévőnek, bár ezek "arra vannak tervezve" hogy a nap 24 órájában menjenek...
2015. ápr. 12. 14:28
 5/10 Tengor ***** válasza:
Heti egyszeri használatra teljesen mindegy, hogy milyent veszel.
2015. ápr. 12. 15:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Meghibásodás szempontjából megnyugtató lehet, hogy 5 év garancia van a NAS-be szánt merevlemezekre? Volt már nekem olyan hogy megvettem egy sima merevlemezt, használtam pár napig, elkezdett kattogni és melegedni, partíciós tábla hirtelen eltűnt, az egész meghalt.
2015. ápr. 12. 15:33
 7/10 Tengor ***** válasza:
Az bármelyik lemezzel előfordulhat, ha peches vagy.
2015. ápr. 12. 15:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Azt feltételeztem naívan (nem értek hozzá), hogy biztosan a NAS-be szánt példánynál jobb az elektronika (2 éves gari helyett 5 éves)...
2015. ápr. 12. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs 100 % biztonság, bármikor tönkremehet bármelyik merevlemez. Ezért kell a fontos adatokat 4-5 helyen tartani.
2015. ápr. 27. 21:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy a NAS-be szánt esetén még minimálisabb az esély, mert olyan elektronika van benne, amire 5 évet ad a gyártó garanciának... Persze ez a kockázat nem számszerűsíthető és nem tudom megéri -e az árkülönbséget...
2015. ápr. 28. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!