Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi eszi a memóriámat, miért...

Mi eszi a memóriámat, miért lassú a gépem? Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
Valami nagyon elveszi a memóriámat,s emiatt a gépem is nagyon lassúvá vált,s a vágóprogramom sem működik,állandóan lefagy.Mit tehetek az ügy érdekében?Milyen program képes megtalálni a memóriafalót?(A feladatkezelőben már megnéztem,s csak a legfontosabb programok működnek)

2015. júl. 27. 14:12
 1/4 Trevor. ***** válasza:
Mennyi a memóriahasználat? Mennyi idő telt el a Windows telepítése óta? Nincs vírus?
2015. júl. 27. 14:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Mik az autómatikusan induló programok, alkalmazások ?
2015. júl. 27. 14:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Alapjáraton 30 % a memóriahasználat, a Windows legutolsó telepítése óta egy jó év telt el,és a vírusírtóm nem nagyon talált vírust.Automatikusan elinduló programok az Origin és az ilyen dolgok,de ezeket mindig kinyomtam az indítást követően.Egy jó hete,amikor itthonról elmentem egy hétre,akkor még gyors volt a gép és teljesen jól működött,miután visszatértem,már ily lassú volt.
2015. júl. 27. 15:17
 4/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Feladatkezelőben adj hozzá egy oszlopot az eddigiekhez : Feladatkezelőben -> Nézet menű -> Oszlopok kiválasztása.. menűpont. A megjelenő ablakban rakj pipát a CPU idő elé, majd OK.

Aztán rakd CPU idő szerinti csökkenő sorrendbe a folyamatokat. (Kattitnts a CPU idő oszlop fejlécére - ahol a CPU idő felirat van).

Úgy 2-3 óra múlva nézd meg a sorrendet.

Elvileg a második vagy a harmadik "helyezett" a bűnös (de értelemszerűen lehet a negyedik vagy ötödik is - az első elvileg a Rendszer üresjárati folyamata)

Ha a sok CPU-t igénylő folyamatok között megtalálod a következőt : svchost.exe -k netsvcs akkor valószinűleg ez a bűnös (Windows Update).

Ki kell kapcsoli a serviz folyamatok közül :

Futtatás\keresés : services.msc, keresd meg a Windows Updatét és az inditás tipusát rakd át Automatikusról Leállitva-ra.

Egy XP-re készült kép : [link] (de Win7-ben is valahogy igy kell)

Sok sikert.

üdv.

2015. júl. 27. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!