Van egy Maxtor STM3160215AS ami elvileg egy sata2es eszköz viszont a speccy azt írja hogy sata1 sebességen működik. Hol tudom beállítani sata2re?
1: Nem biztos, hogy a Speccy jól írja ki.
2: Az alaplapodon esetleg lehet SATA1 és SATA2 csatlakozó is...vagy netán lehet chipset drivert is lehetne frissíteni.
3: Ennek a vinyónak igazából tökmindegy, hogy SATA1 vagy SATA2, hiszen a SATA1 is kínál akkora sávszélességet, ami bármelyik hagyományos merevlemeznek elég (azaz nem tudják kihasználni a SATA2 és SATA3 kínálta sebességeket csak az SSD-k. Szerintem a mai HDD meghajtókon is csak marketing célból szerepel a SATA3 felirat...na jó a cache talán kihasználja, de az nagyban nem befolyásolja a vinyó sebességét, főleg nagy másolgatásoknál).
Mint előttem írták, ennek a típusnak szinte mindegy, hogy SATA1 vagy SATA2 porton van.
Egyébként valóban be lehet állítani magán a vinyón is, hogy milyen SATA módba legyen (ugyan is számos típus nem képes érzékelni milyen vezérlőn van használva és nem állítja be saját magát a megfelelő sávszélességre).
Néhány régebbi alaplapi chipsetnél ez gondot okozhat instabil lesz tőle. Magát a SATA sebességet vagy jumper -eléssel, vagy a a gyártó oldaláról letölthető kis segédprogrammal lehet beállítani. De ha ez a része nem lett piszkálva, akkor tuti SATA2 módban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!