Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot, ramot...

Milyen alaplapot, ramot ajánlotok a amd x8 8320-as processzorához?

Figyelt kérdés

Szeretnék új gépet venni, még sosem volt amd procim most intel q9550 van a gépben. Kerestem olyan alaplapot, ami a ddr2-es ramokat is támogatja, nem csak a ddr3-at de csak 2db-ot találtam amik nagyon alapok.

Szóval a processzort már kiválasztottam AM3+-os.

Most van egy r7 260x videókártyám, ami PCI express 16x2-es foglalatú, de szeretnék egy olyan videókártyát, amiben a 16x3.0-ás foglalatból is van 2, hogyha venni akarnék új videókártyát majd egyszer.

Láttam a procinál, hogy 2133 mhz-s ramot is támogat.

Viszont az érdekelne, hogy a 2133 mhz-hez húzni kell-e valamit, vagy pedig alapból belerakom a ramot és már jó is minden?

Úgy számolom egy 600w-os táp elég lesz ehhez.

Ramból meg valami corsair vengeance-t akarok.

Pénzhez mérten 8,vagy 18 gigányit.

Mivel prociból eredetileg dupla ilyen drágával számoltam, ezért szerintem 16 lesz, a kérdés csak az, hogy milyen színűt vegyek?

Van-e a szín között valami különbség?

Ja meg ssd-t akarok egy Samsung 850 Pro 128, vagy 256 gigásat, illetve egy Kingston hyperx 3k-t, amire elvileg 10 év garancia van csak valamivel gyengébb, mint a 850pro.

Alaplapnál meg az asrock extreme 4 és 3 közt vaciláltam régebben, most nem rémlik az intel, vagy amd foglalatú.

Az ssd.hez visszatérve végül is a 256 illetve 240 gigás samsung meg kingston között 5k forint a különbség de a samsung javára 40%-al nagyobb a teljesítmény.

Ja amúgy sehol sem találtam a 8320-as 2133 mhz-t el tud pörgetni egyáltalán?

2015. júl. 25. 18:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%

A 22 ezer forintos alaplapnak 4+1 fázisú VRM áramköre van, ami 8 magos FX-hez nem egészséges, hűteni meg bizony igencsak kell, mert fűt, mint egy kazán. A gyári hűtő ilyen nyári hőségben, mint ezen a héten is volt, már egyszerűen kevés. Túlmelegszik, visszább veszi az órajelét, hogy valahogy túléljen, és így még az az ereje is elmegy, ami amúgy még megvolna.

A CPUboss és hasonló oldalak pedig szart nem érnek. Még önmagának is ellent mond, mert felül nem mutat a grafikonokon jelentős különbséget, de ha letekersz a benchmark eredményekhez, ott 40-90%-ot ver a 4440 a Core2-re.

2015. júl. 25. 23:09
 12/15 anonim ***** válasza:

#11 ha felmész az alaplap gyártójának az oldalára,ott megtalálod azt is,hogy az adott alaplap mely processzorokat támogatja.

a 970 extreme3 pl támogatja a 125w-os 8 magos fx processzorokat.

ha esetleg te jobban tudod,mint maga a gyártó,akkor írj a gyártónak,hogy ne kamuzzon.

2015. júl. 26. 06:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos az a helyzet, hogy az AMD procik a normális működéshez megkövetelik az erős VRM-et. Persze, el fog indulni 4+1 fázisú alaplappal is, tehát a gyártó nem hazudik, csak épp stabil nem lesz vele, úgy meg nem sok értelme van.
2015. júl. 26. 07:37
 14/15 A kérdező kommentje:

gyakorivalasz2-től kérdem, hogy akkor melyik alaplap lenne ehhez ideális?

Adnál pár linket, 1-2 alaplapról, illetve egy olyan proci-hűtőről, ami szerinted a nyári melegben is ideális lenne amd mellé?

2015. júl. 26. 19:32
 15/15 anonim ***** válasza:

kérdező,nekem ilyen alaplapom van az fx 8350 alatt :

[link]

és ez hűti a procit :

[link]

2015. júl. 26. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!