Milyen alaplapot, ramot ajánlotok a amd x8 8320-as processzorához?
Szeretnék új gépet venni, még sosem volt amd procim most intel q9550 van a gépben. Kerestem olyan alaplapot, ami a ddr2-es ramokat is támogatja, nem csak a ddr3-at de csak 2db-ot találtam amik nagyon alapok.
Szóval a processzort már kiválasztottam AM3+-os.
Most van egy r7 260x videókártyám, ami PCI express 16x2-es foglalatú, de szeretnék egy olyan videókártyát, amiben a 16x3.0-ás foglalatból is van 2, hogyha venni akarnék új videókártyát majd egyszer.
Láttam a procinál, hogy 2133 mhz-s ramot is támogat.
Viszont az érdekelne, hogy a 2133 mhz-hez húzni kell-e valamit, vagy pedig alapból belerakom a ramot és már jó is minden?
Úgy számolom egy 600w-os táp elég lesz ehhez.
Ramból meg valami corsair vengeance-t akarok.
Pénzhez mérten 8,vagy 18 gigányit.
Mivel prociból eredetileg dupla ilyen drágával számoltam, ezért szerintem 16 lesz, a kérdés csak az, hogy milyen színűt vegyek?
Van-e a szín között valami különbség?
Ja meg ssd-t akarok egy Samsung 850 Pro 128, vagy 256 gigásat, illetve egy Kingston hyperx 3k-t, amire elvileg 10 év garancia van csak valamivel gyengébb, mint a 850pro.
Alaplapnál meg az asrock extreme 4 és 3 közt vaciláltam régebben, most nem rémlik az intel, vagy amd foglalatú.
Az ssd.hez visszatérve végül is a 256 illetve 240 gigás samsung meg kingston között 5k forint a különbség de a samsung javára 40%-al nagyobb a teljesítmény.
Ja amúgy sehol sem találtam a 8320-as 2133 mhz-t el tud pörgetni egyáltalán?
"Szeretnék új gépet venni, még sosem volt amd procim"
Ha elfogadsz egy tanácsot, most se legyen. AMD-re ezelőtt 5-6 évvel érte meg igazán váltani, amikor kijöttek a Phenom II-k. Most inkább kerülendő, és javarészt kerülik is. A hibrid alaplapok meg sosem működnek igazán jól.
Hát nekem annyira nem számít az fps húzni sem akarom a gépet, szóval nem látom akadályát az amd-nek.
Főleg, hogy egy intel DUPLA annyiba kerül, hiába fogyaszt többet az amd, meg hiába melegszik jobban, mint az intel.
Nekem minecraftra, battlefieldre, meg hasonlókra kellene, de a videókártyám úgy sem bírná a procival a versenyt, ha egy fullos i7-es procim lenne, innentől kezdve meg teljesen mindegy. Azért gondoltam az amd procira mert ár érték arányban sokkal jobb. Lehet, hogy egy intel 30-40%-al jobb, mint ez de az már a 80+ os kategória, ennyi pénze meg a jó istennek sincs.
Az Intel nem csak i7-et gyárt, az az FX8320 pedig egy hozzá illő minimum 6+2 fázisú alaplappal és egy olyan hűtővel, amivel nem fő el nyáron, már nem is annyira olcsó.
Egy számítógép nem csak processzorból áll. Amennyivel olcsóbb a 8320 egy i5 4460-tól, azt pont ráköltöd a drágább alaplapra és az instant cserés hűtőre. És akkor ugyanott vagy pénzben, csak rosszabb terméket kaptál érte.
Az AMD pedig a tuningolhatóságot tudja felmutatni a rosszabb tulajdonságaiért cserébe. Ha még az sem kell, akkor pláne meg van lőve.
1 db ssd-t akarok venni
most q9550-es procim van, ami majdnem annyit tud, mint egy gyengébb i5-ös
már csak kíváncsiságból,ha annyira jó az a proci,akkor miért akarod lecserélni?
amúgy én az asrock 990fx extreme3 alaplapot ajánlom.
nekem is ez van,és kimondottan meg vagyok vele elégedve.
Hát nem tudom összehasonlításban a cpuboss.com-on egy 4440 nem sokkal jobb az élmény indexét tekintve.
Amúgy nem tudom miért írjátok, hogy sokat kellene egy amd-s gépre költeni, amikor asrock extreme 3-as alaplap 22k forint, max a fogyasztás lenne nagyobb a táp miatt, de mi másra kellene még költeni + ban?
Húzni nem szeretném, de most pl a videókártyámhoz van valami szoftver, azzal lehet állítani pár dolgot.
Tehát ha valami ilyesmi módon lehet húzni a procit akkor húznám, meg még a ramot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!