Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hülye kérdésnek hangzik, de...

Soneek kérdése:

Hülye kérdésnek hangzik, de lehet laptop aksit "bikázni"?

Figyelt kérdés
A gondom a következő: Adott egy öreg fs esprimo v5515 és egy 5535. Az egyikhez egy soha nem használt akkumulátor. Kb 8 éve vettem újonnan, asztalon volt használva és nem kellett az akku. Most elővettem, és meg sem nyikkan egyik gépben sem. A másik aksit mindkettő tölti. Ha úgy lehet a dolog, mint autóknál, talán működhet. Ezért tettem fel a fura kérdésem. Valahogy a kémiai reakciót ha megindítanám, müködhet?
2015. júl. 23. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy egy használaton kívüli akkumulátor működőképes maradjon, rendszeresen fel kell tölteni. Ha töltés hiányában az akkumulátor teljesen lemerül, akkor annak már misét is mondathatsz bármelyik bazilikában, nem fog életre kelni.
2015. júl. 23. 11:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindenesetre próbálkozom. Külföldi oldalon olvastam, hogy egy egyén 3,6 volt helyett 9 volttal nyomatott meg egy döglött mobil aksit, és utána tölthető volt. Jelentősége csak annyi hogy az esetleges áramkimaradásoknál ne kapcsoljon ki a gép. Ha annyit meg tudok csinálni hogy 5 - 6 percet bírjon, már tudom hibernálni, vagy alvó módba tenni 😊
2015. júl. 23. 12:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezzel csak úgy próbálkozz hogy közben te nem vagy egy helysègben az aksivel mert nagyot szólhat ha nem tetszik a nagyobb feszültsèg....
2015. júl. 23. 16:05
 4/5 A kérdező kommentje:
hála istennek fizika elektromosságtanból és kémiából kitűnő voltam... hülye voltam, mert óvintézkedésről nem ejtettem pár szót!szabad levegőn próbáltam meg, plexifal mögött, felforrósodott rendesen 16,5v-tól... holnap visszarakom a gépbe! következő, hogy cellánként adok neki emelt feszültséget...
2015. júl. 24. 21:48
 5/5 A kérdező kommentje:

az elméletem bejött :D

[link]

2015. júl. 25. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!