Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudok hirtelen...

Miért nem tudok hirtelen hozzáférni a monitor beállításaihoz?

Figyelt kérdés

Bekapcsolásnál, a bejelentkezésig van kép, jelszót még kéri de utána feketeség és "input not supported" felirat fogad. Az asztalig már nem jutok el, de a gép hallás alapján feláll.

Csökkentett üzemmódban van kép, de a visszaállítás nem hozott semmi eredményt. Ami gyanús, az az hogy a monitort sehol sem látom csökkentett módban. Eszközkezelő nem mutatja, így nem tudok semmit frissíteni/javítani. Képernyőfelbontás beállításánál nem a megfelelő felbontásokat mutatja (pl eddig 1440x900 volt a max, most 1400x1050 a legközelebbi). A képernyő-frissítéshez nem enged hozzáférni. Ki van szürkülve a speciális beállításoknál a hertz meg a tulajdonságok.

Nekem úgy tűnik a monitor átváltott valami olyan felbontásra vagy hertz-re amit nem bír, de nem tudom visszaállítani. Ugyanez a monitor(Acer) és gép(win7) évek óta gond nélkül működött együtt. Lehet volt valami automatikus frissítés ami bekavart? Vagy valami tönkrement?

2015. júl. 22. 19:54
 1/3 A kérdező kommentje:
A képernyőfelbontás, speciális beállításokon belül az adapterinformációknál minden "nem érhető el" vagy "n/a". Ha rámegyek a Tulajdonságokra azt írja VgaSave nem valamit amit fel kéne ismernem. Ezek szerint lehet a géppel van valami gebasz. De Eszközkezelőben minden más okénak tűnik, kivéve, hogy nincs ott a monitor.
2015. júl. 22. 21:10
 2/3 A kérdező kommentje:
Ja, amikor csökkentettben eltávolítottam a videokártya driverét az újraindításnál felállt a gép normálisan. Kicsit összevissza volt az asztal, de már örültem hogy látom. Itt a gép automatikusan felismerte és telepítette a hiányzó drivereket. Persze amint újraindítottam ugyanott volt mind eddig. Majd holnap szenvedek még vele, de mára elég volt. Akkor majd talán tudok szerezni egy kölcsön gépet és monitort és megnézem azokkal mi működik és mi nem. De gyanítom, hogy nem a monitor okozza.
2015. júl. 22. 21:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Így hogy a videokártyára terelődött a gyanú, nem is egy kölcsön gépet szereztem, hanem egy kölcsön működő, bár kicsit régebbi, videokártyát és azzal semmi gond nem volt. A monitornak semmi baja. Úgy néz ki tönkrement a videokártyám.
2015. júl. 23. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!